Meisje van 15 overlijdt aan corona op dag dat ze vaccin zou krijgen

Samenleving
maandag, 04 oktober 2021 om 13:56
anp 436604910 1
Een meisje van 15 uit het Britse Portsmouth overleed aan Covid-19 op de dag dat ze een vaccin zou krijgen. Dat schrijft The Guardian.
Jorja Halliday overleed op dinsdag in het Queen Alexandra-ziekenhuis. De zaterdag ervoor testte ze positief op het coronavirus. Volgens haar moeder was Jorja een geliefd meisje met veel vrienden. Ze hield van kickboksen en was een getalenteerd muzikant. "Ze was erg actief. Ze hield ervan om eropuit te gaan met vrienden en tijd door te brengen met haar broers en zussen."
De vrouw vertelt dat Jorja geen onderliggende aandoeningen had. Toch werd ze snel heel erg ziek door de besmetting. Op zaterdag testte ze positief, op zondag kon ze moeilijk eten en op maandag lukte dat helemaal niet meer.
Een arts schreef antibiotica voor, maar Jorja's conditie bleef verslechteren. Haar hart klopt twee keer zo snel als normaal. Reden voor de artsen om haar naar het ziekenhuis te sturen.
"Ik was de hele tijd bij haar," zegt haar moeder. "Ze probeerde haar aan de beademing te leggen, zodat haar lichaam kon herstellen. Maar haar hartslag stabiliseerde niet. Haar hart kon het niet meer aan."
De eerste resultaten van onderzoek van het ziekenhuis wijzen uit dat Jorja Covid-myocarditis had, een hartonsteking die is veroorzaakt door het virus.
Halliday vertelt nog dat Jorja ingepland stond voor een coronavaccin op dinsdag. Ze was van plan om na de quarantaineperiode alsnog de prik te halen, maar stierf voordat ze de kans kreeg.