Nederlanders toch naar Oostenrijk: Eerst inchecken, dan booster halen en dan...skiën

Samenleving
donderdag, 23 december 2021 om 18:09
welingelichtekringen header 1
Voor zowel de Nederlandse wintersporters als de lokale Oostenrijkse ondernemers is het zaak dat er geskied wordt deze winter. Daarom bieden ze nu aan vakantiegangers een boosterprik op locatie aan.
Er zijn hotels die gasten bij aankomst doorverwijzen naar een priklocatie, schrijft de Telegraaf. "We zijn blij dat we u kunnen mededelen dat u een booster kunt krijgen bij ons in Saalbach Hinterglemm. Bezoek gewoon de dokter tijdens openingsuren op de dag van aankomst of de dag erna. U heeft geen booster nodig om in te checken”, zo klinkt het in een mailtje. Vanaf 25 december mogen onder meer Nederlanders alleen Oostenrijk nog binnen met boosterprik én negatieve pcr-test.
En er zijn meer meldingen binnengekomen dat reizigers in hun wintersportdorp een booster kunnen krijgen. De prik is per direct geldig. "Dit is wel beetje Dansen met Janssen 2.0 natuurlijk, want tien minuten na booster sta je op de piste. Maar ik begrijp de lokale ondernemers én de vakantiegangers volledig," aldus Johannes Keuning van Traveltalk bij wie de berichten over lokale vaccinaties binnenkwamen.
Sommige Oostenrijkse hotels bieden zelfs een gratis nacht aan als gasten voor 25 december - als de nieuwe inreisregels ingaan - binnen zijn om ze dan vervolgens naar een priklocatie te sturen. Inmiddels is het druk met Nederlanders bij de Duitse tankstations. Soms doen ze een tussenstop bij de oosterburen om daar die felbegeerde derde prik te halen.