Opnieuw corona: Melbourne gaat zes weken in lockdown

Samenleving
door anp
dinsdag, 07 juli 2020 om 8:05
tweede stad australie gaat weken in lockdown1594102577
Melbourne gaat in lockdown om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe beperkingen in de tweede stad van Australië blijven zes weken van kracht, maakte premier Daniel Andrews van de deelstaat Victoria bekend.
Inwoners mogen hun huis straks alleen verlaten als ze een geldige reden hebben, zoals boodschappen doen, werken of medische zorg zoeken. Ook moeten allerlei ondernemingen de deuren sluiten en mogen horecazaken alleen nog eten bezorgen of laten afhalen.
De lockdown wordt ook van kracht in het gebied Mitchell Shire in Victoria. De beperkingen gaan woensdagavond om een minuut voor middernacht in. De autoriteiten hadden ook al besloten de grens te sluiten tussen Victoria en het aangrenzende New South Wales.
"Ik snap dat zes weken misschien voelt als een eeuwigheid", zegt de premier, die hamerde op de noodzaak de uitbraak onder controle te krijgen. "Gisteren passeerden we een grimmige mijlpaal. Het grootste aantal nieuwe gevallen in een dag tijd. Vandaag zijn we daar overheen gegaan."