Novak Djokovic onder vuur na bizarre uitspraken: “Dit is gewoon gevaarlijk”

Van tennisser Novak Djokovic is bekend dat hij in vreemde dingen gelooft, maar in zijn laatste interview ging de nummer 1 van de wereld wel erg ver. "Dit is gevaarlijk," aldus critici.

Djokovic stelde bijvoorbeeld een elleboogoperatie heel lang uit, omdat hij dacht dat hij hem met zijn eigen kracht kon genezen. Dat lukte niet. Hij moest alsnog onder het mes. Vorige maand liet de Servische toptennisser ook al weten dat hij geen fan is van een coronavaccin en nog niet weet of hij het zal nemen.

Water omtoveren
In een interview met Chervin Jafarieh van The Self Mastery Project, ging 's werelds beste tennisser nog een stap verder. "Ik heb mensen gezien die door hun energetische transformatie, de kracht van het gebed en de kracht van dankbaarheid, het meest vervuilde water kunnen omzetten in het meest zuivere water”, aldus Djokovic.

"Wetenschappers hebben bewezen dat water reageert op onze emoties. Op wat er gezegd wordt door ons. Daarom geloof ik ook echt dat als we aan tafel zitten voor een maaltijd, we nerveuze of negatieve gesprekken moeten vermijden. Dan is er symmetrie en balans. Als je water pijn, angst, frustratie en boosheid geeft, dan breekt het water in stukken.”

Kritiek
Zijn uitspraken worden hem in de tenniswereld niet in dank afgenomen. Eerder reageerde Rafael Nadal al kritisch op de opmerkingen van Djokovic over het coronavaccin, nu is de kritiek nog heviger. Ex-prof Mary Carillo bij The Tennis Channel: "Het is echt storend om te horen dat Djokovic en die andere kerel zeggen dat ze giftig water konden omzetten in drinkbaar water. Dat is gewoon gevaarlijk en toen ik keek, waren er al een half miljoen kijkers. Ik hoop dat hij hier afstand van neemt.”

Tennisjournalist Jon Wertheim van Sports Illustrated vond het "een stap te ver” van Djokovic. "Hij moet oppassen, want dit kan gevolgen hebben. Nog een klein stapje verder en je zit met samenzweringstheorieën. Ik was dus echt teleurgesteld. Er komt een grote verantwoordelijkheid bij kijken als je de nummer één van de wereld bent. Dat geldt ook voor het respecteren van wetenschap en de objectieve waarheid.”

Bron(nen):   De Telegraaf