Rommelige aankomst sporters Team NL in Beijing

De Nederlandse deelnemers aan de komende Olympische Spelen zijn donderdag gearriveerd in Beijing. De aankomst verliep vrij rommelig. Waar het op Schiphol nog goed lukte om voor vertrek afstand van andere mensen te houden, was dat in China een stuk moeilijker.

Vanwege de strenge maatregelen rondom het coronavirus, ontstonden op de luchthaven op meerdere plekken aardig lange rijen. De sporters en stafleden moesten onder meer hun gezondheidsgegevens invullen en ook een coronatest doen. Op het vliegveld van Beijing lopen enkele honderden mensen in witte pakken rond die alles in goede banen moeten leiden.

Vooral bij het ophalen van de koffers was het druk. Ook veel sporters uit andere landen zaten op de vlucht vanuit Amsterdam.

De atleten zijn inmiddels aangekomen in het olympisch dorp. Daar horen ze later op de dag of hun coronatest negatief is. Is dat niet het geval, dan worden de betreffende sporters apart gezet in een quarantainehotel. Nederland doet met 42 sporters mee aan de Winterspelen, die volgende week vrijdag beginnen.