Veel kritiek op overstap Overmars: ‘Beloon de viespeuk met een nog vetter salaris’

Amper anderhalve maand geleden moest Marc Overmars plotsklaps opstappen als directeur bij Ajax. Hij bleek een viezerik die dickpics verstuurde. Nu mag hij bij Antwerp FC aan de slag. Voor een nog hoger salaris. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

Zelf belooft hij zijn leven te beteren. "Het zal niet meer gebeuren," aldus Overmars zelf. Op social media zijn ze nog niet overtuigd." Kan hij daar verder gaan met zijn gedrag", schrijft iemand. "Welja, beloon de viespeuk met een nog vetter salaris", stelt een ander.

Ook reputatiedeskundige en crisisstrateeg Derk Moor vindt het niet zo handig, vertelt hij bij RTL Nieuws. Overmars had tijdens de aankondiging stil moeten staan bij de slachtoffers. "Het is belangrijk dat hij laat zien dat hij berouw heeft", zegt Moor. "Dat deed hij nu helemaal niet."

Daarnaast komt de nieuwe baan te kort na zijn ontslag. "Dit was wel erg snel", zegt lector Sportpedagogiek van hogeschool Windesheim Nicolette Schipper-van Veldhoven bij RTL. "Het onderzoek loopt nog en hij wacht dat niet eens af." 

Moor is het ermee eens. "Hij had beter een tijdje in de luwte kunnen blijven. Vervolgens had hij dan kunnen zeggen: 'Ik ben heel dankbaar voor deze tweede kans en zal hem goed gebruiken enzovoorts'."

In België is men ook niet onverdeeld enthousiast over de komst van de Amsterdammer. "Ik denk dat hij in dit geval wel een tweede kans verdient, maar dit is te snel omwille van zelfinzicht", aldus Sporza-analiste Imke Courtois op de website van haar werkgever.