Ronald de Boer onder vuur na bagatellisering doden in Qatar: ‘Wat een zak stront’

Ronald de Boer zei gisteravond bij Humberto Tan aan tafel dat het wel meeviel met het aantal mensen dat is overleden tijdens de bouwwerkzaamheden van de WK-stadions in Qatar. Het kwam hem op veel kritiek te staan.

Toen Humberto hem ernaar vroeg, reageerde de oud-voetballer, die ook ambassadeur is van het WK in het oliestaatje: "Daar wil ik verder niet op ingaan. Dat is het ene woord tegen het ander. Ik zeg: het is allemaal op één hoop gegooid in die tijd. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die op de bouw werkt. Allemaal op één hoop. Daar zijn die nummers van gemaakt."

Als Humberto vraagt of er dan volgens De Boer geen 6500 mensen zijn overleden bij de bouw van de stadions, zegt hij: "Nee, dat is echt totale onzin. Ze hebben alle mensen in die tien jaar tijd op één hoop gegooid. Ze geven het gevoel dat mensen gewoon van de hitte van dat stadion af vallen. Nee, er zijn gewoon mensen bijvoorbeeld, eh... een leraar of iemand die in een hotel werkt. Ja, hen kan ook wat overkomen. Dat is allemaal op één hoop gegooid."

Op sociale media wordt woedend gereageerd. "Ik hoorde Ronald de Boer toch echt het aantal doden en de leefomstandigheden rondom de bouw van de stadions bagatelliseren. Schaamteloos!" schrijft iemand. "Wat is die Ronald de Boer een ongelooflijke zak stront!" vindt een ander. "Geef hem een paar miljoen en hij probeert voor jou recht te lullen wat ontzettend krom is."