Messi tuigt afscheid Guardiola op

Josep Guardiola heeft, in de laatste thuiswedstrijd van Barcelona, op emotionele wijze afscheid genomen van de eigen aanhang. Op de middenstip bedankte hij de fans. ,,Ik was een bevoorrecht persoon, net als jullie, alleen stond ik iets dichter bij deze fantastische voetballers. Ik ben het leven zeer dankbaar voor dit cadeau’’.
Guardiola vertrekt na vier jaar bij Barcelona en wil zich even uit het topvoetbal terugtrekken. ,,Ik wil iedereen bedanken. Ik ga jullie heel erg missen. Ik ben eigenlijk de grote verliezer, maar ik laat jullie in goede handen achter’’.
In de derby tegen Espanyol werd Guardiola de hele wedstrijd toegezongen door het publiek. Lionel Messi redde de vrij saaie wedstrijd door weer eens alle doelpunten te maken (4-0). De laatste goal vierde hij omstandig met Guardiola.
Messi staat nu op een totaal van 72 treffers, twee meer dan een stokoud wereldrecord van de Amerikaan Archie Stark. Deze in Schotland geboren spits scoorde in het seizoen 1924-1925 70 keer voor de Bethlehem Steels. Messi heeft nog twee duels te gaan.