Hoe gaat het nu met Kiki Bertens?

Sport
door Redactiemaandag, 20 december 2021 om 8:55
anp 441212451
Kiki Bertens, de voormalige nummer 4 van de wereld, heeft sinds ze stopte deze zomer nog drie keer op de baan gestaan. En nee, missen doet ze het toptennis niet. "Het voelt nu al zover weg, als een heel ander leven. Dat vind ik helemaal prima."
Spijt heeft ze absoluut niet van haar beslissing. "Het gaat heel erg goed. Ik ben ervan aan het genieten. Het idee dat even niets moet en dat alles kan. Dat voelt heel erg fijn", vertelt Bertens aan de NOS. "Ik hoef me niet meer elke dag de pleuris te werken, om het maar even zo te zeggen. Ik hoef niet meer op mijn voeding te letten. Dat is wel een heel erg lekker gevoel."
Hoe klaar ze was met proftennis blijkt wel uit de periode vlak daarna. "Ik was in de eerste weken na mijn afscheid helemaal verrot, omdat alle vermoeidheid eruit kwam. Daarna kon ik gaan genieten", zegt ze.
Ze bood de afgelopen maanden nog een paar keer tegenstand in trainingen van Madelief Hageman. "Leuk om te doen, maar na vijf minuten raak ik zelf alweer helemaal gefrustreerd als ik een bal mis. Ik zie hoe hongerig ze is, ze wil altijd trainen. Dat is nu voor mij weer moeilijk voor te stellen. Maar het geeft mij een goed gevoel als ik een klein beetje mijn steentje kan bijdragen."
Bron(nen): NOS