'Kickbokser Badr Hari op borgtocht vrij'

Sport
door anp
dinsdag, 17 mei 2016 om 15:14
kickbokser badr hari op borgtocht vrij1463491260
De volgens Marokkaanse media zaterdag in Casablanca aangehouden kickbokser Badr Hari is op borgtocht vrij. De media meldden dat de Marokkaans-Nederlander bokser maandagavond op vrije voeten is gesteld. Hij moet zich dinsdag voor de rechter in Marrakesh verantwoorden.
Hij wordt ervan beschuldigd in een nachtclub en discotheek in een groot hotel in Marrakesh een personeelslid te hebben mishandeld. Het slachtoffer zou als gevolg hiervan circa drie weken lang niet hebben kunnen werken. Familie van Badr Hari en familie van het slachtoffer onderhandelen volgens Marokkaanse media over hoe de zaak mogelijk onderling en buiten de rechter om geschikt kan worden.
Badr Hari is een frequent bezoeker van Marrakesh en berucht door zijn geweldpleging. Hij werd zaterdag gearresteerd toen hij met het vliegtuig uit Brussel aankwam op het vliegveld van Casablanca, ruim 200 kilometer ten noorden van Marrakesh. Zijn arrestatie werd donderdag 12 mei ook al gemeld. Hij zou zijn opgepakt toen hij op het punt stond met het vliegtuig te vertrekken, maar dat bericht werd vervolgens tegengesproken.