Tom Dumoulin wil in 2022 weer een grote ronde winnen

Sport
donderdag, 23 december 2021 om 7:08
anp 436514075
Dit jaar leek er eerst een eind te komen aan de wielerloopbaan van Tom Dumoulin, maar uiteindelijk behaalde hij zilver in Tokyo. „Het begon dramatisch, maar ik zie dit als een heel vet, superleerzaam jaar. Ik zat met mezelf in de knoop, maar toen heb ik die deur geopend die ik lang gesloten heb gehouden”, zegt hij in De Telegraaf. „Door te uiten dat ik met veel twijfels rondliep, leerde ik pas echt hoe ik in het leven wilde staan als mens en wielrenner. Daardoor heb ik mogen ontdekken dat ik fietsen op heel veel vlakken nog steeds leuk vind en er ook luchtiger mee kan omgaan dan voorheen.”
„Ik zie om me heen dat heel veel dertigers in een fase zitten met de vraag of ze rechts- of linksaf moeten slaan. Wij topsporters, zoals ook Simone Biles, liggen echter onder een vergrootglas. Als niet heel de wereld meekijkt, was de keuze om in te grijpen wat makkelijker geweest en had ik die misschien wel twee jaar eerder gemaakt.”
„Ik ga in 2022 weer een klassement in een grote ronde rijden”. Dat wordt dan de Giro d’Italia of Tour de France. Of misschien wel alle twee, zoals hij dat in 2018 ook deed en in beide gevallen als tweede eindigde.
Bron(nen): De Telegraaf