Nederlanders reizen nog vóór strenge inreisregels naar Oostenrijk: "Zaterdag gaan is geen optie meer"

Samenleving
woensdag, 22 december 2021 om 19:13
welingelichtekringen header 1
Vanaf 25 december moeten Nederlanders, Denen, Noren en Britten die naar Oostenrijk willen een bewijs van booster plus negatieve PCR-test laten zien. Om dat te voorkomen proberen wintersporters eerder te vertrekken.
"Het plan is om donderdagochtend te gaan rijden en dan maar hopen op niet te veel files. We zouden zaterdag gaan, maar dat is nu geen optie”, zegt Joost Derks in de Telegraaf. En de online lessen van de kinderen moeten maar even vanaf de achterbank worden gedaan. "Want we hebben absoluut geen zin om deze vakantie te laten schieten."
Er geldt overigens alleen een quarantaineplicht als je geen booster hebt gehad én geen negatieve PCR-test hebt. Een aantal skiërs vertrekt vandaag of morgen al omdat ze niet aan die regel kunnen voldoen. Reisorganisaties komen eveneens in de problemen. "Het is een enorme teleurstelling voor al die reizigers die zo naar hun skivakantie hebben uitgekeken”, aldus woordvoerster van TUI Petra Kok in de Telegraaf. Vakantiegangers kunnen in ieder geval tot 6 januari hun geld terugkrijgen.
"Dit is vreselijk, zo vlak voor de kerst”, concludeert Thiebout van den Bergh van het Oostenrijkse Toeristenbureau. "We zijn de pineut door ons eigen langzame boosterbeleid. Het wrange is dat veel mensen hem gewoon nog niet hebben. Laten we daar nu vol op inzetten."