Test: facebookbericht aan niet-vriend gaat geld kosten

Facebook is begonnen met een test mensen te laten betalen om hun bericht in het postvak te krijgen van iemand die niet hun ‘facebook-vriend’ is. Per bericht bedragen de kosten 1 dollar en daarmee voorkomt de verzender dat zijn bericht verdwijnt in het postvak 'Overige' waar het wellicht nooit wordt gezien. De test wordt op kleine schaal getest in de VS, zo laat Facebook weten op het bedrijfsblog. Wie Facebook gebruikt, ziet berichten van vrienden meteen verschijnen, maar die van niet-vrienden belanden vaak in de map Overige. Wie dat niet wil moet er mogelijk voor gaan betalen. Deze test is het laatste nieuwtje in Facebooks messaging service – een onderdeel dat het bedrijf graag wil uitbreiden. Oprichter Mark Zuckerberg verklaarde al eerder dat hij wil dat mensen Facebook messages gaan gebruiken in plaats van email en sinds juni kunnen alle facebookers een @facebook.com email adres gebruiken.

Bron(nen):   BBC      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DutchBag

  Jah, da’s het einde van facebook dan. Stelletje idioten die dat bedacht hebben. Facebook is nog lang niet zo ver dat een dergelijke actie financieel een goede zet zou zijn.

 2. switsokken

  Facebook verdient grof geld aan je gegevens,mag je foto’s gebruiken voor o.a. reclame doeleinden en nu ook nog voor E-mail betalen!

 3. Cornelis Berend

  Is dat de oplossing voor de beursgangoplichterij? Wet nummer een of twee in de sociale media: kinderen gaan niet op ‘een plek’ rondhangen, waar hun ouders ook zitten. Een of andere gek bij TMG, die mogelijk nog steeds zijn baan heeft, heeft 40 miljoen aan bedrijfskapitaal het riool ingespoeld voor de overname van Hyves. Zie wat er van over is. Over 5 jaar zal Faceboek hetzelfde gebeuren. Mensen die geld willen verdienen aan vriendschap of andere zaken die in het echte leven zowel gratis als onbetaalbaar zijn snappen het leven en de vrijheid niet.

 4. Adam

  Als ik het goed begrijp moet ik mijn @gmail.com (of vul maar wat in) email adres vervangen door een @facebook.com en mag ik als extra service betalen voor berichten naar onbekenden. Leve de vooruitgang.

 5. janneke123

  Wat ze bij Facebook goed of slecht doen weet ik niet maar het is toch wel vreemd dat we op het internet alles, maar dan ook echt alles gratis willen hebben.
  Terugdraaien is erg lastig maar echt succesvol ondernemen en geld verdienen is door het grote aanbod “GRATIS” bijna ondoenlijk geworden.

Reacties niet toegestaan