Smartphone in oplader ontploft: Meisje komt om het leven

Een meisje van 14 uit Kazachstan is afgelopen weekend overleden, nadat haar smartphone ontplofte. Het toestel lag naast het bed waarin ze lag te slapen en zat in de oplader. Het merk is niet bekend gemaakt.

Alua Asetkyzy Abzalbek luisterde nog naar een muziekje voor het slapengaan. Ze stak haar telefoon in de oplader en ging rustig slapen. Midden in de nacht ontplofte het toestel dat vlak naast haar hoofdkussen lag. Ze liep ernstige brandwonden op in haar gezicht. De volgende ochtend werd ze levenloos teruggevonden.

Volgens forensisch experts die in Britse kranten aan het woord komen is oververhitting van de accu de vermoedelijke doodsoorzaak. De batterij is tijdens het opladen te warm geworden, ontploft en in brand gevlogen. Op foto's is duidelijk een zwartgeblakerde telefoon te zien. De accu is er uit geknald.

Haar beste vriend, de 15-jarige Ayazhan Dolasheva reageert emotioneel op Facebook: "We zijn al samen sinds we klein waren. Het is zo moeilijk voor mij nu jij er niet meer bent. Ik mis je zo erg. Je hebt me voor altijd verlaten."

Bron(nen):   AD