‘iPhone 5 is de slechtste van de beste smartphones’

Meer dan de helft van de winst van Apple werd behaald met het grote succes van de iPhone 5. Maar de iPhone behoort niet meer tot de top. In de afgelopen jaren hebben concurrenten de iPhone ingehaald. Sommige recensenten zeggen dat de nieuwe smartphone van Samsung veel beter is dan de nieuwste telefoon van Apple. En er  wordt veel verwacht van van de Galaxy S IV van Samsung die dit voorjaar op de markt komt. Consumer Reports (CR), de Amerikaanse consumentenbond, komt met een conclusie over de iPhone 5, die Apple fans zal teleurstellen, schrijft Business Insider: de iPhone 5 is de slechtste van de top smartphones. Op de lijstjes staan ze dicht bij elkaar, maar de iPhone staat eenduidig onderaan. Dit zijn volgens de testen van CR's de beste smartphones: * De LG Optimus G ( Android ) * De Samsung Galaxy S III (Android) * De Motorola Droid Razr Maxx (Android, en eigendom van Google ) * De Motorola Droid Razr HD (Android, en eigendom van Google) * De Samsung Galaxy S III (Android) * De iPhone 5  

Bron(nen):   Business Insider      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Smokers

  Het einde van een groot imperium is duidelijk in zicht. Ze proberen de zaak te redden met rechtszaken. Ik vind dat er geen patent mag zijn op zak-telefoons e.d. Mensen mogen wel vrij verhandeld worden. Open grenzen zeggen ze.
  Apple is helemaal de uitvinder van de telefoon niet.
  Straks willen ze nog patent op alle apple look-a-likes.
  Dus een appel die je kunt eten mag geen appel meer eten of je moet Apple daar voor betalen.

  Ook is Apple niet de uitvinder van de komputer of alles wat daar op lijkt.
  Ik hoorde dat Steve de heleboel bij elkaar heeft gejat als zijnde zijn ideeën.
  Nou is dat zijn probleem. Daar niet van.
  Ik gebruik graag deze minipc met ingebouwde telefoon.
  Ik bel niet veel. Internet op de telefoon vind ik een drama.
  Via wifi nog makkelijk te doen, maar op 2G kan ik zelfs geen nieuws meer lezen.
  Weer apps doen het niet meer.
  Ja, ik zit bij Vodafone. Als iemand nog een tip heeft ?
  De radio doet het wel. Maar daar weet ik waarschijnlijk al een goedkopere oplossing voor.
  Een koptelefoon met ingebouwde radio en zelfs nog MP3 op USB allemaal.

  Tegen bluetooth kan ik niet. Moet niet konstant gebruikt worden.

  • Sjoerd van Loon

   peter, alsof het gaat om wie de uitvinde ris. kijk de boeken nog maar eens na, of gewoon de realiteit: windows heeft alles gekopieerd van apple, en de rest van de wereld kopieert van de iphone. Welke desktop computer ken jij dan, voor die van macintosch? je bedoelt die zwarte schermen met groene courier letters? jazeker daar heeft Steve Jobs van gejat, NOT!

   (in antwoord op Peter Smokers)
   • j g

    De xerox parc uit 1973 was de eerste computer met GUI, Steve Jobs heeft gekeken naar de Xerox 8010 Star uit 1981. Tablet computers bestonden ook al toen de ipad nog uitgevonden moest worden. Steve jobs heeft gewoon aan bestaande ideeën gesleuteld met de nadruk op eenvoud.

    (in antwoord op Sjoerd van Loon)
 2. achguttoch

  verder nog wat te melden?

 3. RhodBerth

  Die Galaxy SIII doet het wel erg goed, 2x in de top 5!

 4. Jacco Van 't Riet

  Flauweful artikel van zgn analisten die er geen flikker van begrijpen. De enige markt waar écht geld verdient wordt is de markt rondom Apple. Dit rijtje telefoons gaat over wie de snelste is volgens de door de fabrikanten verstrekte specs: Nee da’s lekker boeiend !

  Apps, games, in-app stuff, muziek, films, diensten, hardware & software : Apple heeft het op al die gebieden voor elkaar. Of die telefoons nou een groter scherm hebben of een processor die niet krimpt in de was: BOEIT NIET. Gisteren weer zo’n plastic gruwel ding van Samsung in handen (ik had er 2 handen voor nodig) gehad. Je wil er toch niet mee gezien worden? Ooit wel eens een Samsung-store gezien waar mensen in de rij staan? Dacht het niet.

  Als Apple er niet was geweest zat iedereen nu nog grotendeels tegen een Nøkia met numeriek keyboard aan te kijken. De processorsnelheid en de schermgrootte van een telefoon zijn totaal ondergeschikt aan wat je ermee kan. Om over de tabletmarkt nog maar te zwijgen, die markt had zonder Apple niet bestaan. De hele muziek EN games markt is aangejaagd door Apple met hun beleid, Koreanen zijn volgers. NIET ANDERS. Niet erg: maar nu niet doen of dat Apple geen flup voorstelt. Doe lekker als Winston Gerstanowietsding en neem een Samsung.

  Apple heeft het als enige op alle gebieden goed voor elkaar: that’s what counts.

  • Dead Silence

   Dat klopt, omdat de wereld vol zit met lemmingen en mensen die zich laten drijven door het communisme. “Wij bepalen wat goed voor u is.” Volgers, geen winnaars. Xerox Parc, Nokia Communicator, dat waren de trendsetters.

   (in antwoord op Jacco Van 't Riet)
 5. Boris van Etteren

  Ik denk ook dat het beste van Apple inmiddels wel geweest is. Apple heeft wel zijn handdruk op de geschiedenis mogen zetten door de technologische vooruitgang een boost te geven. Ik verwacht in 2013 nog wel een opvolger van de iPhone 5. Dit wordt door andere bronnen ook bevestigd. Apple zal toch blijven verkopen door echte apple-fanboys zoals Jacco Van ‘t Riet. Ik ben blij dat er mensen zijn die Apple overeind houden. Dit houdt de goede merken zoals Samsung scherp om snel nieuwe ontwikkelingen door te voeren zoals een onbreekbaar scherm op de S IV.

  • kevin knuppel

   Jij weet niet waarover je spreekt,lijkt me.
   Iedereen die Apple produkten gebruikt is plots een fanboy! Euh…neen,mijn beste!
   Die goede merken waar jij over spreekt heb ik ook allemaal in het bezit gehad,dus ik mag wél effe m’n gal spuwen dan,als je’t mij vraagt.
   Alles wat ik thuis verving door een device van apple waren stuk voor stuk INVESTERINGEN!!!
   Niet zozeer in geld,maar wel tijd,zenuwen,kopzorgen…
   Allles doet gewoon wat het moet doen,punt.
   Dus het draait om kwaliteit,m’n beste…niet om fanboys of “ik ben ook cool”…
   Ik ben er nu al rotsvast van overtuigd dat jij weinig of geen ervaringen hebt met Apple stuff,want anders had je zulke onzin niet uitgekraamd!

   (in antwoord op Boris van Etteren)

Reacties niet toegestaan