Google ontslaat kritische medewerkers

Het is fijn werken bij Google met gratis gezonde lunches, sportfaciliteiten en andere luxe. Daar moet je dan wel heel hard voor werken. En je mag geen kritiek hebben.

Google heeft onlangs vier medewerkers ontslagen die zich kritisch uitlieten over het beleid van de zoekgigant. Het bedrijf gaf als reden voor ontslag dat de werknemers data van collega's hebben gelekt. Daarover is zelfs een officiële mail rondgestuurd in het bedrijf.

In werkelijkheid is de grond voor ontslag waarschijnlijk de kritiek van de medewerkers op het beleid. Een van hen is het er niet mee eens dat Google software levert aan de Amerikaanse grenswacht, die onder vuur ligt vanwege het opsluiten van immigrantengezinnen. De andere drie waren tegen de gecensureerde zoekmachine die Google in China wil introduceren. Ook zijn ze het niet eens met de trage aanpak van haatvideo's door YouTube dat in handen is van Google.

Een groep ontevreden werknemers schrijft op Medium dat Google hun collega's de mond wil snoeren en de rest van het personeel bang wil maken. Ook wil Google voorkomen dat medewerkers een vakbond vormen.