De vijf belangrijkste smartphonetrends van 2020

De ontwikkeling van smartphone-technologie gaat de laatste jaren niet meer zo snel. Nieuwe modellen verschillen nauwelijks van hun voorgangers. Toch voorspellen trendwatchers voor 2020 enkele belangrijke trends.

 1. 5G
  We wachten er al een tijdje op, maar 2020 lijkt toch echt het jaar te worden van 5G. Dat betekent: nog veel sneller internet met downloadsnelheden van 150 tot 200 MB per seconde. Dat is zeker vier keer zo snel als nu.
 2. Lagere verkoopcijfers
  De tijd dat je altijd het nieuwste model smartphone moest hebben, is voorbij, onder andere omdat nieuwe modellen niet zoveel nieuws te bieden hebben. Het past bovendien niet meer in de huidige tijd van minder consumeren en meer duurzaamheid. De verkopen zullen dus dalen.
 3. Augmented Reality
  Nog zo'n technologie die al jaren bestaat, maar nog niet echt zijn nut bewezen heeft. De digitale laag over de werkelijkheid zou in 2020 wél doorbreken, mogelijk in combinatie met smart glasses, zoals de Hololens van Microsoft of Google Glass.
 4. M-health
  Gezondheidsapps of mobile health-apps (of kort gezegd M-health) hebben een grote vlucht genomen de afgelopen jaren en dat zal ook in 2020 zo zijn. Stappentellers, hartslagmeters en slaaptrackers op je telefoon nemen aan populariteit toe, onder andere omdat ze steeds nauwkeuriger worden.
 5. Betalen met smartphone
  Contactloos betalen met je bankkaart is inmiddels ingeburgerd. Volgend jaar zal ook betalen met je smartphone normaler worden. Je hebt enkel Apple Pay of Google Pay nodig op je telefoon en je kunt je pinpas in je portemonnee laten zitten.