Nu voor alle computers: Een touchscreen zonder het scherm aan te raken

De fabrikant zegt dat 100-duizenden klanten het apparaatje al vast hebben besteld. Vandaag maakte LeapMotion bekend dat het in mei echt in de verkoop gaat. Het is een dingetje ter grootte van pakweg anderhalf lucifersdoosje. En het kan muis en trackpad overbodig maken. Het geeft elke computer een soort touch-screen, zonder dat je  het scherm aanraakt. Klinkt gek? Leapmotion lijkt op een touchscreen omdat je rechtstreeks op het scherm commando's geeft. Het is ook géén touchscreen omdat het alles op afstand doet. Leapmotion registreert de bewegingen van je hand en zet die om in commando's. Het lijkt op het speelgoed van Wii. Maar Leapmotion -  te koop voor Windows en Mac - is veel secuurder. Tot een honderste van een millimeter. De grote verrassing  wordt wat je er nu precies mee kunt. De partners van Leapmotion verraden al iets: Disney, WheaterChannel, Corel (van de tekenprogramma's) en een muziekfirma (je kunt via handbewegingen muziek maken). Het is ook in het onderwijs goed bruikbaar. Het succes van Leapmotion hangt af van de apps die je er voor komen. 12.000 ontwikkelaars hebben al eerder een Leap ontvangen. Leapmotion is te bestellen (ook voor internationale klanten) via de website van de fabrikant. Prijs: $80, exclusief shipping. Meer zien?

Bron(nen):   TechCrunch  Cnet  TheVerge  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Geweldig om dat filmpje te zien van de Co-Founder David Holz.
  De stereotype nerd in optima forma

 2. Marco Gorter

  Dit gaat een hit worden, dit apparaat werkt op ieder bestaand scherm en dan nog wel in 3D i.p.v. 2D zoals op de huidige touchscreens.
  Ik zie bij onze touchscreen thuis in combinatie met Windows 8 dat iedereen enthousiast is. Onze jongste dochter van 4 download zelfs haar eigen spelletjes uit de store, de oudste twee en vriendinnetjes zijn er ook niet achter weg te krijgen. (meerdere kinderen met vingers tegelijk op het scherm, geweldig om te zien)
  De hele interactie met je computer verandert in positieve zin. Snel met je hand iets aanklikken op het scherm gaat sneller dan eerst je muis pakken om iets aan te klikken.
  Het is steeds weer wennen als je weer achter een gewoon scherm met toetsenbord en muis zit. Ik ga er ook een bestellen voor mijn laptop, zat namelijk al te kijken naar een touchscreen versie 😉

 3. John

  Grootste nadeel van “touch screens” vond ik altijd juist dat je ze aanraken moet. Beeldschermen zijn al moeilijk schoon te houden doordat ze steeds statisch worden, vette vingers maken dat alleen maar erger. Ik hoop dat zoiets er ook komt voor de navigatieschermpjes in de auto. De nauwkeurigheid daarvan mag een stuk beter, ik heb altijd ruzie met het invoeren van commando’s..

Reacties niet toegestaan