‘Eindelijk blijft de batterij van mijn iPhone een dag gevuld’

Prachtig, de iPhone, schrijft Henry Blodget, hoofdredacteur van de onvolprezen site Business Insider. Maar je bent de hele dag bang dat hij leeg is voor je weer bij een stopcontact bent. Er zijn echter dagen dat je geen beschikking hebt over stopcontacten en dan gaat het vaak maar net, of net niet. Blodget geeft 3 suggesties om zo'n dag door te komen dat je weg bent van de stroom. 1. Zet bij 'helderheid en achtergrond' de optie 'pas automatisch aan' uit. En zet dan de helderheid zo laag mogelijk. Zo laag dat je nog net voldoende ziet. Want dat scherpe retina scherm is wel erg mooi, maar het vreet stroom. Als je zuinig moet zijn wees dan zuinig met de verlichting van het scherm. 2. Zet het scherm uit als je er niet naar kijkt. Als je kort op de aan/uit knop drukt blijft de telefoon aan, maar gaat het scherm uit. En dat scheelt stroom. 3. Zet iedere app uit zodra je hem niet meer gebruikt. Apple freaks zijn het er niet over eens of apps allemaal stroom gebruiken als ze aan blijven staan, maar Blodget zet ze uit. Voor de zekerheid.   En sinds hij deze 3 wijze lessen volgt houdt de iPhone van Blodget het makkelijk een hele dag vol.

Bron(nen):   Business Insider      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Het is maar hoe je je iPhone gebruikt. Ik ben in de hele periode dat ik de iPhone 4S heb nog nooit in stroom problemen gekomen. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om de apps die ik heb gebruikt ook daadwerkelijk af te sluiten. Heb mezelf een bepaalde discipline opgelegd dat ik de iPhone uitsluitend nog functioneel wordt gebruikt (bellen, whatsapp, opzoeken van info) en dat scheelt heel veel. Gemiddeld heb ik aan het einde van de dag 40% stroom over.

 2. brabantman

  Met mijn simpele Samsung DUOS (2 simkaarten!) kan ik bijkans de hele week bellen, mailen en internetten. En dit zonder opladen. Aleen ik besteed mijn tijd anders (beter vind ik zelf) en ben niet contact gestoord zoals de meesten om mij heen. Zit je in een restaurant met gezelschap, doodse stilte. Iedereen zit op zijn scherm te kijken…..

  • johandevri

   jaja ik herken het….in de trein of bus is het ook al zo erg…vreselijk. Zelfs op verjaardagen komen dan mensen naar binnen (vooral jongeren onder de 30) en die kijken dan echt…ongelofelijk bijna 90% van de tijd naar hun mobieltje. Eng…vind ik dat…heel eng. Ik gebruik hem alleen voor te bellen, sms te sturen en af ent oe wat info op te halen van het net…thats it. Maar goed ik ben dan ook al een ouwe lullo van 48….hahaha

   (in antwoord op brabantman)
 3. Dead Silence

  Dat kan toch iedere persoon zelf bedenken. Maar goed, a-techneuten ontdekken dit 10 jaar na dato.

 4. Petra

  Drie wijze lessen?
  Even wijs als je tip: doe de stekker in het stopcontact als je tv niet aan gaat. Wat Dead Silence al zegt; dit kan je toch zelf bedenken?

 5. RhodBerth

  De beste tip voor langere batterij duur is gewoon je data uitzetten, en alleen aandoen als je even met je telefoon bezig bent.

  Verder lopen er nog heel wat mensen rond met bluetooth en gps standaard aan, dat vreet ook batterijen.
  Overigens is dit niet iets voor iphones, maar gewoon voor alle smartphones.

 6. i7

  Ik word moe van steeds te moeten opladen.. ik heb zelfs een powerbank aangeschaft om mijn phone 4s te kunnen opladen … wat was de nokia 3310 goed he. een keer per week in het stopcontact aansluiten

  Een nuttige tip :

  Facebook account verwijderen in de instellingen.. heb ik gelezen op een van de forums.

Reacties niet toegestaan