Waarom de iPhone achter blijft

In een analyse op het blog The Cult of Mac (niet gemaakt dus door Apple-haters) wordt de vinger gelegd op de zere plek van de iPhone. Die verliest niet zozeer terrein omdat Apple ineens slechter is geworden in innovatie. Apple innoveert niet minder dan een jaar of twee jaar geleden. Wat de iPhone wel parten speelt is het feit dat Apple een strikt gesloten systeem is. Je krijgt je iPhone zoals Apple die voor je heeft bedacht. Je kunt apps laden, maar ook die moeten strikt voldoen aan wat Apple wil. En daardoor raken iPhone-gebruikers afgesloten van prachtige vernieuwing elders. Google Now is een goed voorbeeld. Android gebruikers weten hoe prettig het gebruik daarvan is. Op momenten waarop je het nodig hebt, of zou kunnen hebben, komt die app van Google met informatie die nuttig is. Er is inmiddels ook een iPhone versie, maar die doet het veel minder goed, omdat hij moest passen binnen het strikte regime van Apple. Het is niet gebrek aan innovatie dat de iPhone opbreekt, het is het feit dat Apple teveel naar binnen is gekeerd

Bron(nen):   Cult of Mac      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Terecht. Als techneut wil ik vrijheid, d.w.z. custom kernels draaien, zaak overclocken, geheugenkaartjes opties, tweaken. Dus per definitie geen Apple, maar Samsung, Google valt te overwegen. De iPhone is zeker een top product, maar de filosofie erachter is communistisch.

 2. PaulusJ

  Gebruikers iPhone klagen over stroomverbruik Google Now

 3. PaulusJ

  En de rest van de wereld weet totaal niet waar je het over hebt en is erg gelukkig met de producten

  • Dead Silence

   De rest van de wereld is dom. Da’s het probleem

   (in antwoord op PaulusJ)
   • Roderik Oranje

    En zo mekkeren de freaks vrolijk verder, met een arrogantie waarbij de vermeende arrogantie van Apple verbleekt.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • Dead Silence

     Yip. Alleen altijd leuk te zien dat als je de waarheid spreekt, je dan arrogant / autistisch of wat dan ook bent.

     (in antwoord op Roderik Oranje)
    • Dead Silence

     Yip. Frappant te zien dat als de waarheid spreekt, arrogant / autistisch of wat dan ook bent. Gelukkig niet mijn probleem.

     (in antwoord op Roderik Oranje)
    • Ron Kersten

     Als de reactie je niet aanstaat hoef je Dead Silence en soortgenoten niet gelijk mekkerende freaks te noemen. Da’s pas echt arrogant van jou.
     In alle uitspraken zit een stukje waarheid:
     1. we willen vrijheid en geen betutteling en beperking van fabrikant
     2. we zien dat hele volkstammen nog Apple-spullen koopt
     3. Apple lijkt weinig tot geen kopers bij andere merken weg te kapen en de groei vlakt af
     4. Android is zeker zo goed als iOS (geloof me ik ken alle smartphone OS’en uit eigen ervaring en kan ze vergelijken)

     Blijkbaar is er vraag en aanbod voor alle groepen liefhebbers, dus laat ieder in zijn waarde als ze kiezen voor de concurrent. Overigens ben ik het helemaal eens met de redenen die in het stuk genoemd worden, dit zijn wel degelijk beperkende factoren voor Apple nu. Het merk heeft zijn beste tijd gehad en als ze niet snel met iets spectaculairs komen dan houden ze alleen de Apple-gelovigen als kopers over. Kijk wat vroeger Nokia was en wat ze nu zijn op telefoongebied.. je moet blijven vernieuwen anders laat de markt je links liggen. Apple vernieuwt niet maar melkt een oud concept helemaal uit en daar betaal je ook nog de hoofdprijs voor om nog maar te zwijgen van de missers met maps e.d.. Op die manier kaap je geen kopers bij de concurrentie weg.

     (in antwoord op Roderik Oranje)
 4. catchit64

  Waarom staan er op deze door mij tot nu toe zeer gewaardeerde site alleen maar zeur en zeik berichten over hoe alles beter kan, waarom we zo in de put zitten en vooral wat andere fout doen.

  Ga terug naar de basis. Maak een selectie van de wereldpers en pik daar de beste berichten uit, dat was toch het uitgangspunt?

  Dit soort gezeur en gezeik zit jullie bezoeker niet op te wachten!!!

 5. Remi

  Na enkele jaren een IPad met alle belemmeringen, restricties, voorwaarden en onmogelijkheden kijken we naar een vervanger. Voor mijzelf is Apple passé en ligt de Android markt open. Minstens zo gebruikers vriendelijk, meer mogelijk heden, gewoon te verkennen en net als Apple een mooi OS.
  Tevens hangt de arrogantie van Apple me een beetje de strot uit, gaat de zelfde kant op als Quark Xpress, hoor je ook bijna niets meer wat van omdat ze nooit naar de gebruiker hebben geluisterd.
  Overigens een fout welke menig manager maakt.

Reacties niet toegestaan