Volgens Tim Cook gaan deze meeste van ons geen Google Glasses dragen

Tim Cook, de baas van Apple, denkt dat Google Glasses geen hoge vlucht zullen nemen. Hij gelooft zeker in gadgets die je op je lichaam draagt. "Daarin geloof ik in a big way", zegt Cook in een interview. Maar brillen zullen het niet worden. Brillen associeer je met een gebrek. Je draagt een bril omdat het moet, niet omdat je dat wilt, denkt Cook. En als je dan al een bril moet dragen, dan wil je een modebril en niet het ding van Google. "Dat wordt moeilijk," denkt Cook. De pols is volgens Cook een veel logischer plaats voor een gadget dat je op je lichaam draagt. Mensen dragen nu ook bandjes. Voor de tijd, of Nike-bandjes die je verbruikte energie bijhouden. In het interview gaat Cook niet rechtstreeks in op de vraag of Apple bezig is met een polscomputer. Maar tussen de regels door was het duidelijk: geen bril, wel een polsband van Apple    

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Denk dat het horloge van Apple een grotere faal gaat worden. Heb zelf vele malen liever zo’n bril dan een volkomen overbodig horloge.

  • André Somers

   Ik denk dat een echt goede implementatie van een horloge zeker kans van slagen heeft. Vooral als je ermee kan betalen. Daarin zie ik echt meerwaarde. Betalen met je mobieltje is niet handig: die moet je alsnog uit je zak of tas vissen. Maar een horloge heb je al om je pols…

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Dead Silence

    Ik draag geen horloge.

    (in antwoord op André Somers)
   • Michiel Thalen

    Nu nog geld verdienen met dat horloge. Waarom altijd dat betalen? Het kost mij tegenwoordig misschien 10 seconden om te betalen en dat doe ik misschien 2-3 keer per dag. Ik denk dat er toch wel betere dingen te verzinnen zijn.

    (in antwoord op André Somers)
 2. Dead Silence

  Zoals De Telegraaf al rapporteert, is Apple bezig met “baanbrekende” producten. En natuurlijk zijn producten van de concurrent niet goed. Apple uber alles, is het motto, althans bij de meute met oogkleppen. De rest van de wereld gaat in de tussentijd door met hun leven.

  • Vogelbeest

   Als je googled op “android watch” dan zie je dat het “baanbrekende product” nu voor 100 euro zo te koop is in China.

   (in antwoord op Dead Silence)
 3. Dead Silence

  Wat de denken van een iCockring, zodat je vrouw kan internetten tijdens het blazen.

  • Loobs

   Hahaha! Precies ja, heel goed verwoord. Nergens meer plezier aan beleven zonder een schermpje erbij…

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. Marco Gorter

  Ben heel benieuwd, de markt zal het uiteindelijk bepalen. Mij lijkt zo´n bril wel erg goed in combinatie met mn smartphone. Nu moet ik steeds mn phone pakken om naar te kijken (met hoofd schuin naar beneden gericht, geen handige houding).

 5. JOHNN

  Ik wil geen enkelbandje googlebril of ipolsbandje. Ook geen chippiercings in mijn oren. Ben ik nou gek of is de wereld gek geworden?

  • Marco Gorter

   18 jaar geleden wilde ook niemand een mobiele telefoon. Uiteindelijk gaan de meeste wel om, ze hebben vooraf alleen weinig feeling met de gemakken.

   (in antwoord op JOHNN)
 6. Cornelis Berend

  Altijd gevaarlijk om je wens te sturen met een voorspelling.

  • AT

   Steve Jobs deed niet anders. Hij voorspelde zijn eigen producten, die wist hij vervolgens zeer sterk op de markt te zetten en een paar jaar later bleek hij zijn eigen gelijk gecreëerd te hebben. Voorspellen en het sturen van wensen is precies waardoor Apple (en soortgelijke merken) groot mee zijn geworden.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
   • Cornelis Berend

    Da’s waar, je eigen producten creëren. Maar dat is wat anders iets roepen over de concurrent…

    (in antwoord op AT)
 7. Leonardo

  Weinig glassholes gelukkig.

 8. Spiegelbeeld

  Ik denk google glass wordt wel een succes. Handig voor boodschappenlijstjes. Maak je je koelkast open zie je wat ontbreekt sla je op op je bril en als je boodschappen gaat doen haal je het weer op

Reacties niet toegestaan