Apple gaat oude iPhones inruilen

Apple heeft het nog niet bevestigd maar er volgens  Bloomberg gaat Apple het mogelijk maken om je oude iPhone in te ruilen voor korting bij de aanschaf van een iPhone 5. De oude iPhones worden dan vervolgens opnieuw verkocht in de opkomende markten. Apple gaat in zee met een bedrijf, Brightstar Corp, dat de inruilactie gaat uitvoeren. Nog niet bekend is wat Apple wil gaan betalen voor een ingeruilde iPhone 4. En evenmin is bekend of deze koerswijziging in de hele wereld gaat plaatsvinden of alleen in thuisland de VS. De inruilactie van Apple, die dit zelf nog niet officieel heeft aangekondigd of bevestigd, moet er voor zorgen dat meer gebruikers in welvarende landen overstappen op de nieuwste iPhone 5 zodat de oudere toestellen weer verkocht kunnen worden in opkomende markten. Volgens The Week probeert Apple twee doelen te bereiken. Allereerst het opkrikken van de verkoop van het nieuwste model in de rijke landen waar de actie gaat lopen. Maar daarnaast moeten de kopers van de opgelapte tweedehands iPhone's in Azië en Afrika op deze manier aan het merk Apple gewend raken.

Bron(nen):   The Week      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Maar was het niet zo dat die toestellen zodanig zijn gemaakt dat ze na een jaar of 2,3 uit elkaar dreigen te vallen zodat men een rede heeft om jou een nieuwe telefoon aan te smeren?

  • Anton Martens

   Ja, dat noemt men “planned obsolescence”: http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence
   Het bewust manipuleren van de onderdelen in een apparaat om het niet veel langer mee te laten gaan dan de garantie periode.

   (in antwoord op catchit64)
   • André Somers

    Dat fenomeen bestaat, maar er zijn geen aanwijzingen dat Apple dat toepast. Er is nog altijd een levendige handel in oudere Apple apparatuur, ook van apparaten ouder dan 2 á 3 jaar. Als die massaal uit elkaar zouden dreigen te vallen, dan zou er niet nog steeds behoorlijk betaald worden voor een oude iPhone 4 of zelfs een 3Gs.

    (in antwoord op Anton Martens)
 2. Genuine_Defector

  Ten eerste – Apple kennende – krijg je waarschijnlijk geen reet voor de oude telefoon terug. Apple moet er natuurlijk wel fors aan kunnen verdienen, anders beginnen ze niet aan zo’n actie. Ze zullen de consument daar nooit op de eerste plaats zetten en daadwerkelijk helpen. Zeer waarschijnlijk krijg je er vrijwel niets voor terug en ‘dumpt’ Apple de tweedehandsjes vervolgens tegen hoge prijzen op een andere markt.

  Ten tweede maak ik maar even voor het gemak uit het bericht op dat je wel een iPhone 5 moet aanschaffen bij de uitruil. Dat wil ik niet. Ik wil hierna een Samsung of een Nexus. Maar dat is blijkbaar niet mogelijk. Beter is het om de iPhone 4 dan maar gewoon als reserve achter de hand te houden.

  • JOHNN

   Ik vrees dat hier weer een heel slim marketing plan achter schuilgaat.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
  • Dead Silence

   Men neemt graag de oude toestellen terug. Men reworkt ze door een andere cover om het binnenwerk te plaatsen en de toestellen te voorzien van iOS7. Dan heet dat iPhone 6 en laat de lemmingen er weer grof voor betalen.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
  • André Somers

   Dan zet je je telefoon toch gewoon op Marktplaats en krijg je zo je “inruilpremie” om je Samsung of Nexus te kopen? Voor een iPhone 4 wordt nog altijd behoorlijk betaald, 200 euro kan je er wel voor krijgen.

   (in antwoord op Genuine_Defector)

Reacties niet toegestaan