Google kent honderden miljoenen wifi-wachtwoorden

Tot het zee vele dat Google van je weet behoort als je een Android-toestel gebruikt ook je Wifi-wachtwoord en dat van andere netwerken waarop je wel eens bent aangelogd. Die optie zit op Android-toestellen uit service, zodat je het niet kunt kwijtraken. Maar met 750 miljoen Android-telefoons in omloop en ook nog miljoenen android tablets heeft Google dus toegang tot heel erg veel wifinetwerken. Uit niets blijkt dat het bedrijf daarvan misbruik maakt of wil maken. Maar een raar idee is het wel. Wie niet wil dat Google zijn wachtwoord kent kan diep in de instellingen van het toestel de optie uitschakelen

Bron(nen):   Computer World      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Dat moet je dan wel doen vóór je voor de eerste keer het toestel verbindt met een WiFi-netwerk. Overigens zijn het niet alleen WiFi-passwords die via de Backup & Restore service door Google worden opgeslagen maar wat precies staat er niet bij (app data, WiFi passwords, and other settings).

  Wat ik nog veel enger vindt is de Location History. Ik heb het een paar maanden aangezet t.b.v. Google Now, maar ik schrok me lam toen ik ging kijken wat er opgeslagen was (via Dashboard). Werkelijk elk trein-, auto- en fietsritje bleek opgeslagen zelfs de wandelingen naar het winkelcentrum en door de stad. Op plaatsen waar ik vaker langs was gekomen bleek Google verbanden te hebben gelegd met winkels en activiteiten aldaar. Voor je het weet, denkt Google dat je een vaste klant bent bij een coffeeshop, een slijterij of een schietvereniging als die toevalling op je vaste looproute naar het centrum liggen. Dan gaat Google dus gerichte advertenties naar je sturen voor die producten. Binnen de kortste keren heeft Google een grote database over je verplaatsingen met allerlei fout geassocieerde data eraan gekoppeld. Werkelijk doodeng! Een (onbetrouwbare) goudmijn voor elke inlichtingen en opsporingsdienst. Dat 50% van de verbanden die Google legt fout zijn, zal ze niet deren, als ze hun zaak maar rond krijgen.

 2. grasspriet

  Google is een doodeng bedrijf. Ik mijd ze als de pest en gebruik niets van ze.
  Aan de andere kant, mensen zijn in mijn ogen veel te laks met hun gegevens die ze te pas en te onpas overal achterlaten op het net onder de noemer: ‘als je niets te verbergen hebt’. Als je niets te verbergen hebt m’n reet. Het is in de grondwet opgenomen dat iedere Nederlander recht heeft op privacy en ik ben van plan die te bewaken zo goed als ik kan.
  Mijn leven is van mij, niet van bedrijven, niet van de overheid en al helemaal niet van Google. Google stinks.

 3. RhodBerth

  Is het bekend of die wifi-wachtwoorden met de google servers worden gesynchroniseerd, of staan ze gewoon lokaal op je telefoon? Dat blijkt niet uit het artikel, maar is wel van belang. Daarmee staat of valt het artikel namelijk.

Reacties niet toegestaan