Deze lamp blijft branden als de stroom uitvalt

De SmartCharge ziet er op het eerst zicht uit als een gewone LED-lamp. Het enige verschil is dat ze beschikt over een ingebouwde oplaadbare batterij. Als de stroomtoevoer in je huis werkt zoals het hoort, fungeert de SmartCharge als een gloeilamp. Als de stroom uitvalt, blijft de lamp echter nog 4 uur branden. Daarbij onthoudt ze ook de laatste stand van de lichtschakelaar voor de stroom uitviel. Als je naar je werk gaat en de lamp was uit, is hij dat nog steeds als je thuis komt. Maar als de stroom ondertussen is uitgevallen, kan hij dan nog 4 uur branden. De lamp is een Kickstarter-project. Het is de bedoeling om $50.000 binnen te halen om de lamp in april 2014 op de markt te brengen. Met nog een maand te gaan, is er nog een tekort van ongeveer $10.000. Er is dus goeie hoop dat dit een echt product zal worden. De nieuwe lamp is niet goedkoop: $35 per stuk (25 euro), maar die is dan wel geschikt voor maximaal 25 jaar gebruik. Je moet alleen de oplaadbare lithium-ion batterij om de 3-4 jaar vervangen.

Bron(nen):   Time      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Het moet niet gekker worden… wat krijgen we straks… lampen met een eigen stroomgenerator erin ?

  • RHK

   Terechte opmerking want de meeste mensen weten niet dat het ook anders kan.
   Ik heb al jaren een simpele APC UPS (stekkerdoos) die zorgt dat alle lampen in de woonkamer blijven branden als de stroom weer eens uitvalt. Uiteindelijk is mijn oplossing flexibeler en goedkoper dan meerdere van deze lampen kopen.

   (in antwoord op Prikker)
   • Prikker

    Ik heb een zaklamp en een paar kaarsen op een makkelijk bereikbare plaats liggen… ook niet duur.

    (in antwoord op RHK)
 2. Dead Silence

  Ik zou er geen cent voor geven, en al zeker niet voor 35 euro. Daarvoor koop ik bij de Action ook een zaklantaarn of LED-staaf voor een paar euro en met een paar oplaadbare batterijen erin doet deze het ook 4 uur.

Reacties niet toegestaan