De Google-auto heeft geen pedalen, geen stuur en geen spiegels

De zelf-besturende auto's waar Google mee heeft geexperimenteerd waren omgebouwde 'normale' auto's. Nu heeft Google 100 exemplaren gemaakt van een echt prototype. En voor wie normale auto's gewend is, is het wennen. Alle instrumenten waarmee je een auto bestuurt zijn verdwenen. Je kunt geen gas geven, niet remmen, niet sturen en niet in je spiegeltje kijken. Wat je wel kunt is starten en op navigatie-apparatuur aangeven waar je naar toe wilt. Google gaat met de proefauto's rondrijden in Calfornie: daarvoor is een ontheffing gerkegen. In de prototypes passen twee mensen en hun bagage. Zeer binnenkort zullen ze op de weg verschijnen, kondigde Google aan.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Natuurlijk is dit een Apple uitvinding, primeur, etc.

 2. Anton Martens

  Persoonlijk zou ik het geen overbodige luxe vinden om toch van een rem gebruik te kunnen maken. Je weet maar nooit…

 3. marianne martens

  Prachtige vormgeving. Echt toekomst, kunnen we leuk zwaaien en glimlachen naar de andere weggebruikers. Toch weer “flower power”. lekker ontspannen.

 4. Templein

  Volgens mij is dit een open source ontwerp geweest. Het ontwerp is gebaseerd op voorkeuren van autobezitters all over the world. Dat was een goed initiatief.

  Maar hoe verder?

  De burgers zouden ook meer te zeggen moeten krijgen over de binnenkant. Bestaat er zoiets als een noodrem? Een airbag? Een zuurstofmasker zo nodig? Een déprogrammeerknop? Stel dat je naar buiten kijkt en je ziet je huis in brand staan. Dan wil je toch kunnen terugrijden? Of door de weilanden naar je huis rennen om de kat te redden?
  In de treinen heb je een noodrem, in de vliegtuigen een zuurstofmasker enz.
  En oh ja, ik wil privacygarantie. Niet dat Google of de overheid kan zien hoe lang ik rijd, waar naartoe en met welke andere autopassagiers ik elders contact zoek.

  Ik vrees dat ook hier de burgers w pas in de laatste fase erbij betrokken worden, als ze moeten betalen.

 5. Prikker

  Maar… hoe haal je dan in ?

 6. Koper

  Over 100 jaar mág je waarschijnlijk niet eens meer zelf rijden.

Reacties niet toegestaan