Is het nodig om je USB-stick netjes af te melden of kun je hem er direct uittrekken?

Je hebt twee groepen mensen: zij die netjes de USB-stick rechtsonder afmelden alvorens de stick uit de laptop te trekken en de daredevils die hem er direct uitrukken. Kan het kwaad om de extra handeling te negeren?

Nee, waarschijnlijk niet. Jim Waldo, werkzaam aan de technische tak van Harvard University legt uit dat er een hele kleine kans is dat je de data corrumpeert op de USB-stick of zelfs de datadrager laat crashen. Maar je moet natuurlijk de stick er niet uitrukken als het kopieerschermpje nog open is, dan gaat het mis. Bij een Mac is de kans iets groter op problemen, aangezien de zogenaamde 'white-cache' altijd op de achtergrond blijft draaien.

Doordat USB-sticks tegenwoordig veel sneller zijn in het overdragen van gegevens, kun je zonder zorgen de stick eruit trekken. Bij externe harde schijven, vooral de oudere die nog werken met een draaiende schijf, is het wél belangrijk om in de software de handeling te bevestigen.

“Wat betreft de veiligheid op USB-gebied is het uittrekken zonder software-bevestiging een minimaal gevaar. Een stick inpluggen is een stuk gevaarlijker. Je weet nooit of er een virus op de USB-stick zit”, zegt Waldo.

Bron(nen):   Popsci.com