Hoe kan een hacker bij de naaktfoto’s van beroemdheden?

Een hacker of een groep hackers heeft de iCloud-account van meer dan honderd beroemdheden gehackt en plaatste tot nu toe 322 foto's en enkele video's online. Onder andere Kate Upton, Selena Gomez en Jennifer Lawrence zijn slachtoffer van wat nu al het grootste naaktfotoschandaal van de eeuw wordt genoemd. Mogelijk worden binnenkort nog veel meer naaktfoto's openbaar gemaakt. Ook zou de hacker een seksvideo van Lawrence in handen hebben. iCloud Iedere foto die je met je iPhone maakt wordt opgeslagen in de iCloud. Verwijder je de foto's van je telefoon, dan staan ze nog altijd in de cloud. De data zijn wel versleuteld en de accounts uiteraard beveiligd. Hacktechnieken Toch zou een hacker met 'brute forcing' de iCloud-accounts van de sterren kunnen zijn binnengekomen. Hij laat met deze methode een computer heel snel alle wachtwoorden uitproberen. Het duurt daarmee maximaal 68 uur om een wachtwoord van zes karakters te kraken. Ook kan de hacker met social engineering de accounts hebben gekraakt. De hacker verzamelt dan allerlei persoonlijke informatie en probeert daaruit de wachtwoorden af te leiden. Deze methode is extra geschikt voor beroemdheden, omdat er zoveel informatie over hen bekend is. Is eenmaal de eerste account gehackt, dan zijn via het adressenboek vrij eenvoudig andere accounts te achterhalen. Geruchten Geruchten gaan dat een groep hackers jarenlang heeft gewerkt aan deze hack. Wellicht waren zij al in het bezit van een wachtwoordenlijst die eerder circuleerde. Tien jaar cel De woordvoerder van Lawrence heeft al aangegeven dat Lawrence de hacker(s) wil aanklagen. Hen wacht waarschijnlijk een flinke straf. De hack lijkt namelijk sterk op de zaak van de Amerikaan Christopher Chaney. Hij hackte in 2011 de e-mailaccount van onder andere Scarlett Johansson en ook hij plaatste naaktfoto's online. Daarvoor ging hij tien jaar de gevangenis in.

Bron(nen):   The Guardian  Mashable  Techcrunch  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 4chan photos

  You can download these all photos here on this fanpage:https://www.facebook.com/pages/4-Chan-Leaked-Celebs-Photos/789720274382583 Whole list + proofs added! ENJOY!!

 2. Chemical Dude

  “Hoe kan een hacker bij de naaktfoto’s van beroemdheden”

  Door te hacken?

 3. catchit64

  Waarom zijn die beroemdheden zo achterlijk om hun naaktfoto’s ergens on-line te parkeren? Stiekum hopen ze dat de foto’s worden ontdekt, staan ze toch weer in het nieuws.

  • kletsmajoor

   Dat zou kunnen, maar ik denk dat de meesten totaal niet beseffen dat elke foto automatisch in de Cloud wordt opgeslagen. Zoals de meeste gebruikers.

   (in antwoord op catchit64)
 4. kletsmajoor

  Geen enkel systeem is voor de volle 100% te beveiligen. Dat betekend dat een gebruiker altijd moet nadenken of bepaalde info wel of niet in de Cloud mag terechtkomen. Helaas is de ‘gewone’ gebruiker nog lang niet zover. Velen begrijpen de werking van hun Apps onvoldoende om te beseffen dat elke foto of film direct de Cloud ingaat tenzij ze zelf die functie uitgeschakeld hebben. Dit soort ‘high profile’ incidenten gaat gelukkig wel helpen om dat besef te versterken. Ook de makers van de Apps is te verwijten dat ze de gevaren van de Cloud onvoldoende uitleggen.

 5. Chemical Dude

  Gervais zegt het in één tweet
  http://www.dumpert.nl/mediabase/6615208/93d75cc6/ricky_gervais_over_the_fappening.html

  Verder : “oh nee, tieten op het internet”

Reacties niet toegestaan