AeroMobil: de eerste vliegende auto

Er wordt al sinds 1990 aan gewerkt door een Slowaakse firma, maar nu is het eindelijk zo ver. De AeroMobil, de eerste vliegende auto zal worden gelanceerd op 29 oktober tijdens het Pioneers Festival in Wenen. Volgens de firma is hij klaar om in productie te nemen. Het is eigenlijk de combinatie van een sportauto en een lichtgewicht vliegtuig voor 2 personen. Hij kan opstijgen en landen vanaf ieder vliegveld ter wereld. Op een volle tank kan hij 700 km vliegen of 875 km rijden en hij kan tanken bij ieder benzinestation. Als hij zijn vleugels inklapt, past hij op een normale parkeerplaats. Hier zie je hem in actie:

Bron(nen):   Daily Mail  AeroMobil    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FritsB

  Niet de eerste. Op het vliegveld Hilversum is regelmatig de PAL-V te zien. Die heeft weliswaar geen vaste vleugels maar een autogirosysteem (vier draaiende bladen zonder aandrijving), maar het is een vliegende auto. Wordt ook gebruikt voor surveillance boven bos. Zie het filmpje op hun website (zoek onder PAL-V).

  • IwanovKapotjeplov

   Inderdaad. Bovendien is de PAL-V een stuk bruikbaarder. Een autogiro heeft een kortere startbaan en vrijwel geen landingsbaan nodig.

   (in antwoord op FritsB)
  • Windows 8

   zonder aandrijving? Waar haalt die zijn lift dan van ? (net filmpje gezien, de achterste prop is echt wel aangedreven)

   (in antwoord op FritsB)
 2. AT

  Nou ik zie al menig laagvlieger op de Nederlandse wegen.

 3. vandehoedenderand

  Lijkt me een rijkeluisspeeltje. Lijkt me ook dat je er een brevet voor nodig moet hebben. Als ik zie wat voor idioten de baan op de grond nu al bezetten, moet ik er niet aan denken als dit apparaat massaal in productie wordt genomen.

 4. Burgermans

  De eerste vliegende auto was de Pal-V, ǝןןɐʇuɐɥɔ.

Reacties niet toegestaan