Blendle krijgt 3 miljoen van New York Times en Axel Springer

Tech, AI, auto
maandag, 27 oktober 2014 om 8:20
welingelichtekringen header 1
Het gaat goed met Blendle, de digitale nieuwskiosk. De investeringstakken van de New York Times en Axel Springer steken 3 miljoen euro in de website. Het geld wordt gebruikt om internationaal uit te breiden, melden oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn in een .
Van NRC tot Story en van The Economist tot Grazia, heel veel media zijn inmiddels aangesloten bij Blendle en niet voor niets: er zijn 100.000 geregistreerde gebruikers die enkele tientallen centen betalen per artikel.
De waarde van Blendle wordt door de investeerders geschat op 13 miljoen euro. "Het staat in geen enkele verhouding met de waarde die er daadwerkelijk nu is", zegt Klöpping. Want, zoals bij veel start-ups het geval is, winst wordt er nog niet gemaakt. De nieuwe investeerders krijgen geen controle over de uitgevers die wel en niet op Blendle zullen worden aangesloten.
In de komende maanden brengt Blendle een iOS-app uit. In eerste instantie zijn daarin alleen artikelen te lezen die door de redactie van Blendle worden aangeraden. Uiteindelijk heeft Blendle de ambitie om internationaal een alomtegenwoordig platform te worden. "Wat wij willen is dat je op iedere journalistieke site met Blendle kan betalen, of je nou een artikel tegenkomt uit de Wall Street Journal of uit een krant in Zuid-Afrika", zegt Klöpping.
Bron(nen): Nu