Blendle krijgt 3 miljoen van New York Times en Axel Springer

Het gaat goed met Blendle, de digitale nieuwskiosk. De investeringstakken van de New York Times en Axel Springer steken 3 miljoen euro in de website. Het geld wordt gebruikt om internationaal uit te breiden, melden oprichters Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn in een interview met NU.nl.
Van NRC tot Story en van The Economist tot Grazia, heel veel media zijn inmiddels aangesloten bij Blendle en niet voor niets: er zijn 100.000 geregistreerde gebruikers die enkele tientallen centen betalen per artikel.
De waarde van Blendle wordt door de investeerders geschat op 13 miljoen euro. "Het staat in geen enkele verhouding met de waarde die er daadwerkelijk nu is", zegt Klöpping. Want, zoals bij veel start-ups het geval is, winst wordt er nog niet gemaakt. De nieuwe investeerders krijgen geen controle over de uitgevers die wel en niet op Blendle zullen worden aangesloten.
In de komende maanden brengt Blendle een iOS-app uit. In eerste instantie zijn daarin alleen artikelen te lezen die door de redactie van Blendle worden aangeraden. Uiteindelijk heeft Blendle de ambitie om internationaal een alomtegenwoordig platform te worden. "Wat wij willen is dat je op iedere journalistieke site met Blendle kan betalen, of je nou een artikel tegenkomt uit de Wall Street Journal of uit een krant in Zuid-Afrika", zegt Klöpping.  

Bron(nen):   Nu      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Wat betekenen die giften voor de mogelijk onpartijdige selectie op artikelen door Blendle?
  Dat vraag ik me af, zonder eigenbelang, want New York Times is geweldig, vind ik.

  • vandehoedenderand

   NY Times is idd geweldig. En als je geen abo hebt en dus beperkt bent in het aantal (gratis) artikelen is Blendle een uitkomst.

   Maar waarom moet Blendle onpartijdig zijn? Sorry, ik weet er nog niet veel van. Maar Blendle zelf is toch gewoon een doorgeefluik? En geen nieuwsorganisatie? Maar misschien zie ik dat verkeerd.

   Verder doet die Klopper het blijkbaar goed. Vond het nogal een irritant mannetje. Nog steeds wel. Maar blijkbaar doet ie goede zaken. Kudos.

   Enigszins off-topic, maar wel aardig:
   http://www.businessinsider.com/here-are-the-most-and-least-trusted-news-outlets-in-america-2014-10

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Blendle hoeft inderdaad niet onpartijdig te zijn. Als dat maar duidelijk is.
    Geld ontvangen, maakt ook afhankelijk. Misschien dat ze wat vaker artikelen gaan doorgeven van NYT.
    Van hieruit weet ik als doorsnee burger ook niet of NYT op zijn beurt weer afhankelijk is/wordt van grote Amerikaanse bedrijven bijv. Nieuws is per definitie niet onpartijdig over te dragen.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. vandehoedenderand

  Ghe, heb de Android-app even gedownload.
  “De beste kranten en tijdschriften van Nederland. En Story.”
  Humor. Kwinkslag. Daar hou ik wel van.

 3. marianne martens

  De beide oprichters zijn mooie intelligente jongens en Klopper is een jongeman naar mijn hart, lef, intelligent en neemt deel aan het samenlevingsdebat waarin hij goed is. Hartstikke fijn dat ze geld krijgen van de NYT en Axel Springer

Reacties niet toegestaan