9 technologieën die straks in je lichaam zitten

1. De implanteerbare smartphone Onderzoekers werken aan technologie waarbij geluiden direct naar ons oor worden gestuurd door beenmerg als speaker te gebruiken. Ook moet het binnenkort mogelijk zijn om via oogimplantaten onze ogen als digitale camera en beeldscherm te gebruiken. 2. Genezende computerchips In Londen is men bezig met ‘eetbare’ elektronische capsules die het vetgehalte in het bloed van patiënten monitoren en die via genetisch materiaal het hongergevoel kunnen stoppen zodra het vetgehalte te hoog dreigt te worden. 3. Pillen die in verbinding staan met een arts Britse onderzoekers werken aan dit soort cyberpillen met een ingebouwde microprocessor. Zo kan een arts ‘in real time’ volgen of patiënten hun medicijnen wel op tijd genomen hebben en of ze goed werken. 4. Het elektronische anticonceptie-implantaat Hiermee zijn nog slechts minieme hoeveelheden hormonen nodig waardoor een implantaat tot 16 jaar lang kan werken en je kunt het op afstand uitschakelen mocht je toch zwanger willen worden. 5. Slimme tatoeages Binnenkort is het mogelijk om een NFC-chip met tatoeage-technieken in je vinger te implanteren. Daarmee kun je bijvoorbeeld een elektronisch slot openen, betalen in de supermarkt of je identificeren. 6. Je hersenen verbonden met een computer Chipmaker Intel denkt dat rond 2020 onze hersenen via een chip rechtstreeks met een computer kunnen worden verbonden. Computers helpen om informatie die onze hersenen bereikt, te verwerken. Maar we kunnen dan bijvoorbeeld ook op internet surfen door aan de naam van een website te denken. 7. Smeltbare bio-batterijen Er wordt gewerkt aan biologisch afbreekbare batterijen die hun stroom vanuit het lichaam draadloos doorsturen naar het implantaat en die als ze leeg zijn vanzelf wegsmelten. 8. ‘Slim stof’ 'Smart dust' is een verzameling microscopisch kleine nano-computers die zichzelf in het lichaam kunnen omvormen tot een netwerk met voldoende kracht om allerlei complexe taken uit te voeren. Zo zou dit soort nano-computers kanker in een erg vroeg stadium kunnen opsporen en bestrijden of erg lokaal de pijn van een blessure kunnen doen verdwijnen. 9. Het elektronische id-implantaat Met dit implantaat kun je je nog eenvoudiger identificeren. Identiteitsfraude wordt zo goed als onmogelijk en beveiliging is gemakkelijker. Al ligt een privacy-nachtmerrie op de loer als overheden ons op afstand kunnen controleren.

Bron(nen):   Express      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Niet in mijn lichaam. Fuck that.
  Ik ben groot voorstander van technologische vooruitgang en doe niet aan doemdenkerij over robots die ons gaan overnemen.

  Maar ik ga geen shit in mijn lichaam proppen. Implanteerbare smartphone? Camera’s in de ogen? SMELTBARE BATTERIJEN? Wtf?

 2. weedismycheat

  Ziek om te lezen las je het zo op een rijtje ziet.
  Ik zou camera lenzen wel handig vinden.

  Of een film kijken door je lens.
  Augmented reality lijkt me superhandig..

  http://www.LockpickingUniversiteit.nl

 3. Rinus57

  Ook moet ( zal ) het binnenkort mogelijk zijn om via oogimplantaten onze ogen als digitale camera en beeldscherm te gebruiken.

  Sorry maar wij moeten niks , zal of kan , had beter geweest in woordkeuze .

  Verder heeft het voor mij een ziekmakend beeld opgeroepen door schending van privacy en minachting van de mens over zijn zelfbeschikking van lichaam en geest .

  Prachtig de medische vooruitgang voor diegene die het nodig hebben , maar voor identiteit implantaat keihard een nee .

 4. harrr

  Ik lees er maar 9 die never nooit niet in mijn lichaam zullen verschijnen….
  Nr nul zou nog een optie zijn, tha good ol’ pacemaker, enige zinvolle wat mij betreft

 5. Peter

  We are the borg. Resistance is …

Reacties niet toegestaan