De eerste zelfrijdende auto is de weg op in Groot-Brittannië

De Lutz Pathfinder zwerft nu door de straten van Greenwich in Londen. Met bijna 20 kilometer per uur zoekt hij zijn weg zonder chauffeur. De tweezitter gebruikt sensoren, radar en camera's om obstakels te vermijden. Hij is ontworpen door Transport Systems Catapult en was in eerste instantie bedoeld om mensen te helpen met korte tripjes over het trottoir. De karretjes rijden al sinds 2011 rond op vliegveld Heathrow om mensen van de parkeerplaats naar de terminal te brengen. Maar dit is de eerste keer dat de autootjes worden toegestaan in het verkeer. Op vier locaties start een experiment met de elektrische auto's. Er zit dan nog wel een stuur in en een chauffeur die kan ingrijpen als er iets mis gaat. Als alles volgens plan verloopt kan er binnen twee jaar een vloot van volledig automatische auto's de weg op. In de VS heeft Google zelfrijdende auto's ontwikkeld. Het bedrijf kwam afgelopen jaar met een prototype. driverless car lutz driverless car lutz

Bron(nen):   CNN      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  tegen 20 km/h de weg op …dat gaan leuke files worden.

  • Tegendraads

   Ik denk dat ze niet voor altijd 20 km/u zullen blijven gaan. Surf jij nog altijd op een 486 met 8mb ram met internet explorer 3?

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Ze gaan NU de weg op tegen 20km/u. Dat we binnen 20 jaar volautomatische magnetische hoovercrafts hebben doet er niet toe.

    (in antwoord op Tegendraads)

Reacties niet toegestaan