Fascinerend: navigeren over het oppervlak van Mars

Mapbox, een tool voor online plattegronden, heeft bijzondere nieuwe kaarten toegevoegd: geïnteresseerden kunnen het oppervlak van Mars van dichtbij bekijken. De hoogteverschillen zijn te zien evenals de landingsplaatsen van de ruimtevaartuigen en belangrijke plekken als de slapende vulkaan Olympus Mons. De beelden zijn gemaakt op basis van data van de NASA en ESA. Alle kaarten zijn in hoge resolutie en gebruikers kunnen in- en uitzoomen op alle interessante plaatsen op de planeet.

Bron(nen):   Daily Mail      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Inderdaad een wonder dat je nu kunt navigeren over Mars en nog niet zo lang geleden de hoofdsteden van de provincies aan moest wijzen met een stok, die zo lekker klonk op de hoofdstad. Wonderbaarlijk.

  • Windows 8

   “die zo lekker klonk op de hoofdstad.” ??

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Windows 8 je hebt gelijk, in mijn tijd stond de meester met een grote aanwijsstok alle plaatsen in Nederland aan te wijzen op een stuk linnen.Het geluid vond ik als kind altijd lekker, verder zat ik vooral naar buiten te kijken.

    (in antwoord op Windows 8)
  • Vogelbeest

   Meestal post jij wel zinnige dingen, maar hier kan ik eerlijk gezegd geen touw aan vastknopen?

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Vogelbeest, je hebt gelijk. In de tijd als schoolkind stond de meester met een aanwijsstok Hoogerzand en Sappermeer aan te tikken op een grote landkaart. Het tikken vond ik als kind zo’n heerlijk geluid.

    (in antwoord op Vogelbeest)
   • Xander

    Vraag me af waarop ze nu dan met die stok slaat!?

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Dead Silence

  Even een leuke wandelroute uitzetten met My Track.

Reacties niet toegestaan