Je kunt nu ook gratis bellen met WhatsApp

Binnenkort is beltegoed echt verleden tijd. Vanaf vandaag kun je namelijk gratis bellen met WhatsApp. De functie was er al een tijdje voor een select aantal gebruikers, maar is nu beschikbaar voor iedereen die een Android-toestel heeft. Je belt via VoIP over de internetverbinding van de smartphone. Gebruik je wifi dan is het dus gratis, anders betaal je met MB's uit je databundel. Een minuut bellen zou een 1MB aan data kosten. De oproepfunctie is zonder aankondiging automatisch aan je WhatsApp toegevoegd. Je hoeft de app dus niet te updaten. Binnen enkele weken kunnen ook iOS-gebruikers bellen met WhatsApp. Volgens Android Planet is de gesprekskwaliteit goed bij een 3G- en 4G-verbinding, maar levert een wifi-verbinding de beste kwaliteit op.

Bron(nen):   Metro       

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paul de Kantelaar

  Lijkt me wel handig… Maar als echt veel mensen dit gaan doen moet je er voor betalen, en weer hebben ze een melkkoe gevonden.

 2. Burgermans

  Gratis bellen kon al jaren met Skype, Jeanette.

 3. John_Rambo

  Is je databundel gratis?

  Misschien wel goedkoper, maar niet gratis.
  In Android zelf zit al zo’n functie. Geen Whatsapp nodig om via VoIP te bellen.

  • Vogelbeest

   Maar die is alleen van android naar android. En skype werkt alleen als je de skype-account van je gesprekspartner kent. En facetime werkt alleen apple-apple.
   Het mooie van whatsapp is dat bijna iedereen het heeft en dat als je iemands telefoonnummer hebt je ook automatisch whatapp contact hebt

   (in antwoord op John_Rambo)
 4. Gratis bellen

  Met een onbeperkte databundel is het echt ‘gratis’ bellen. Geniaal!

  En ja providers zijn zo slim geweest om onbeperkte databundels niet meer aan te bieden, en ik zo slim om mijn bundel niet aan te passen haha. Onbeperkt bellen voor een tientje in de maand haha

 5. Vogelbeest

  Het feit dat windows phone en blackberry niet genoemd worden geeft gelijk aan in welke staat ze zich bevinden.

Reacties niet toegestaan