Tesla over nieuwe batterij: ”We willen de manier waarop de wereld energie verbruikt fundamenteel wijzigen”

Autobouwer Tesla introduceert de Powerwall, een nieuwe accu, die kan dienen als opslag voor onder meer zelf opgewekte zonne-energie of als backup voor het reguliere stroomnet. "Het is onze doelstelling om de manier waarop de wereld energie verbruikt fundamenteel te wijzigen", zei topman Elon Musk bij de presentatie van de strak vormgegeven batterij. Zonne-energie wordt vooral in de middag opgewekt, terwijl er 's ochtends en 's avonds meer stroom wordt gebruikt. Met de Powerwall kan de stroom worden bewaard en hoeven consumenten niet 's avonds weer normale stroom af te nemen.
Wie geen zonnepanelen heeft, kan ook baat hebben bij de Powerwall. Je kunt hem namelijk voor een laag tarief opladen tijdens de daluren en de stroom gebruiken tijdens de normaal veel duurdere piekuren. Musk: "Het doel is een complete transformatie van de gehele energie-infrastructuur van de wereld.'' Om aan de vraag te kunnen voldoen, bouwt Tesla voor 5 miljard dollar een fabriek in het Amerikaanse Nevada. De Powerwall lijkt op een cv-ketel en weegt 100 kilo. Voor ruim 3.100 euro kun je een model kopen waarmee je 10kWh aan stroom kunt opslaan. Vanaf deze zomer is de batterij te koop.
 

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Achterlijk wicht, check je bronnen eens EEN KEER !!
  De batterij is NIET te koop !!!

 2. Windows 8

  “Je kunt hem namelijk voor een laag tarief opladen tijdens de daluren en de stroom gebruiken tijdens de normaal veel duurdere piekuren. ”
  3100 euro = hoeveel jaar gebruiken voor terugverdiend?

  • Anna67

   Dat kun je uitrekenen aan de hand van alle kosten die de energieleverancier in rekening brengt voor één aansluiting en dan ook alle opcenten meerekenen, je moet dan wel de leverancier de deur uit doen. Volgens mijn calculatie kan het heel goed uit.

   (in antwoord op Windows 8)
 3. Dead Silence

  Zullen Bolivia en Chili blij mee zijn. Daarna is het een milieuramp daar.

  • Boven Jan

   Als je dat uitzet tov de aanslag op het milieu als gevolg van kopermijnen (voor elektriciteitsnet) ben ik benieuwd wat slechter is.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Windows 8

   Lithium isn’t extracted via traditional mining (though it can be) but rather through an electrolytic process that separates lithium salts from brine pools and brine deposits, a flexible and scalable process that requires a fraction of the sunk costs associated with traditional mining.

   http://www.cnbc.com/id/101505280

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Ja, ja, ja, lithiumcarbonaat is het wat men uit de grond haalt.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Het gaat mij vooral om “isn’t extracted via traditional mining” 😉
     veel minder milieubelastend dus (denk ik )

     (in antwoord op Dead Silence)
 4. Grietver

  Handig voor gebieden waar de zon gegarandeerd schijnt. Dan kan je met dit ding waarschijnlijk zonder het net, want het levert zo’n 24 uur energie. Maar in veel landen lang niet genoeg om de winter door te komen. Toch een mooi begin.

Reacties niet toegestaan