Wat is het geheim van al die goede ideeën van Apple?

In een normaal bedrijf bedenkt de afdeling 'development' een nieuw product. Dat idee gaat naar de technische mensen. Die zeggen: goed idee, maar we kunnen het niet helemaal zo maken. Dan gaat het (verwaterde) idee naar de afdeling productie. Die zegt: goed idee, maar we kunnen het niet helemaal zo maken. Van het mooie idee is dan weinig meer over. Apple heeft innovatie geregeld in een chaotisch proces. De mensen van de ideeën, van de techniek, van het design en van de productie komen gedurende het hele proces van ontwikkeling bij elkaar. Een minder geordend proces, maar kennelijk wel een goede aanpak. Zouden meer organisaties en bedrijven moeten doen.

Bron(nen):   Barking up the wrong tree      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Harold van Garderen

    Dit is onzin. Het is in de ontwikkelende bedrijven die ik ken zelden het probleem dat engineering de ideeen van development verwatert waarna productie het nog een keer dunnetje over doet.

    Het probleem zit veel vaker bij de afdeling marketing en verkoop. Die denken dat ze weten wat de “klanten” nodig hebben en zo worden de ideeen die “kunnen” uitgekleed totdat het is wat marketing denkt en wat sales wil verkopen. Recipe for disaster.

  2. Dead Silence

    Leg eens uit welke innovatie Apple heeft gedaan? Bestaande technologie verpakt met een leuke GUI. Innovatief is dat bedrijf zeker niet. Dat zijn IBM en Samsung.

Reacties niet toegestaan