Nieuwe sensatie: vliegen met een virtual reality-bril op

Transavia heeft als één van de eerste vliegtuigmaatschappijen passagiers getrakteerd op een noviteit: Virtual reality tijdens de vlucht. De gelukkige passagiers kregen vorige week de Oculus Rift DK2-bril op om deze uit te proberen. Met de bril waanden ze zich in de cockpit van het vliegtuig, in een hanglider of in een lege bioscoop. Commercieel directeur Scheerder: 'We willen hiermee voorop lopen. Als luchtvaartmaatschappij zijn we steeds op zoek naar digitale innovaties om de on board ervaring van reizigers te optimaliseren. Dit initiatief past bij onze ambitie.' Wie voor de hanglider koos, kreeg beelden te zien van dezelfde plaatsen als waar het vliegtuig, op weg van Amsterdam naar Barcelona, overheen vloog. Scheerder: 'Het geluid van wind en andere vliegtuigen zorgt hier voor een ultieme virtual reality-beleving.' Vliegtuigmaatschappij Qantas is eveneens al met brillen aan het testen. Tijdens de vlucht kunnen passagiers met de Samsung Gear VR alvast een tour krijgen van een vakantiebestemming of een 3D-film zien. Qantas wil ook virtual reality-content gaan maken, bijvoorbeeld beelden van de terminal waar reizigers aankomen. Transavia en Qantas zijn niet de enige; ook Airbus kocht een patent om een bril om passagiers 'onder te dompelen in zintuiglijke isolatie'.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Stick

  Dit soort nieuwe vindingen zijn een aanslag op het menselijk brein..

 2. Marco Gorter

  Lijkt me geweldig zo´n vlucht!

  Wil je zelf met 3d op je Android experimenteren dan is de Google Cardboard erg leuk (https://www.google.com/get/cardboard/)

  Kan je geweldige 3d omgevingen downloaden, bijvoorbeeld een live concert van Paul Mc Cartney, een rollercoaster, of mee racen met een Mercedes, etc. (de ” “Sisters” 3d omgeving vinden mn kids erg griezelig)
  De cardboard kan je bij diverse sites bestellen voor E 2,50, have fun!

 3. kwikfit

  Bord voor je kop anno 2015 ?

 4. DoubleUC

  Ik was een van de eersten die de nieuwe Oculus Rift DK2 geleverd kreeg en wist niet hoe snel er van af te komen: waardeloos!

  Het beeld is giga korrelig, alles bestaat uit kleine blokjes. Daarnaast ‘vertrekt’ en vervormd het beeld behoorlijk … een ‘plakkerig’ en vertekend beeld met lelijke kleuren.

  Het ding is loodzwaar en draagt wel héél erg onprettig. Je kijkt door twee vergrootglazen op het beeldscherm van een oud type Samsung telefoon en de randen van die vergrootglazen drukken tamelijk hard op je oogbollen.

  De bijbehorende kabelkluwen die je meesleept en diverse kleine kastjes zie je nooit op de promotiefoto’s.

  De DK2 is feitenlijk niet voor de consument bedoeld maar voor ontwikkelaars van virtual reality toepassingen. DK staat voor ‘Developer Kit’.

Reacties niet toegestaan