Heeft Samsung iPhone-ontwerp van Apple gestolen?

Oordeel zelf: Apple zegt in een rechtzaak in de VS: Samsung heeft ons iPhone-onderwerp gepikt. Onderstaand links de smartphones van Samsung vóór de iPhone er was, in het midden de iPhone van Apple, rechts de smartphones van Samsung ná de lancering van de Apple-iPhone: Helder? Misschien toch niet. Kijk ook eens naar onderstaande plaatjes van de tablets van de twee concurrenten (links Apple, rechts Samsung). Dat lijkt ook jatwerk maar een rechter in Engeland oordeelde anders. Geen aantasting van de rechten van Apple: De belangen in deze rechtzaken zijn enorm. Samsung en Apple beconcurreren elkaar op leven en dood. De Galaxy S3 van Samsung is een excellente telefoon. Het wordt spannend of de nieuwe iPhone die in september uitkomt daar tegenop kan. Samsung verkoopt nu wereldwijd meer smartphones. Bij Apple zeggen ze: "Geen wonder. Onze iPhone moet nog vernieuwd worden. Wij gaan weer over hen heen zo gauw de nieuwe iPhone er is.'              

Bron(nen):   JailBreak  CultofMac    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  Hoe het juridisch uitpakt is niet te voorspellen.
  Maar dat de “look and feel” is gejat van Apple kan niemand ontkennen.

 2. Martin Swinkels

  Het idee was niet nieuw. In de science fiction film ‘2001 a Space Odyssey’ is al te zien dat de ruimtereizigers werken met een apparaat dat sprekend op de iPad werkt. (Zoek bijv. op YouTube even “Apple iPad 1969 classic 2001 a space odyssey”) En die film is uit 1969. Dus Apple moet niet zo zeuren.

  Zelfde verhaal hadden we 20 jaar geleden al. Microsoft zou de ‘look and feel’ van Windows van Apple gestolen hebben. Maar Apple bleek het zelf gewoon overgenomen te hebben van Xerox. Oftewel innovatie komt heel vaak via imitatie en inspiratie tot stand.

 3. Edward_II

  Historisch gezien worden ontdekkingen en uitvindingen meestal vrijwel tezelfdertijd op meerdere plaatsen gedaan. Er is maar 1 goed model voor een smartphone en voor een tablet en dat gebruikt iedereen nu, niet alleen Samsung. Als er meerdere even goede modellen waren, waarom heeft Apple er dan ook maar 1?

  Of willen we dat alle automerken elkaar aan gaan klagen over wie nu de sedan van wie heeft gekopieerd en alle boekdrukkerijen over wie de vorm van het boek heeft gejat?

Reacties niet toegestaan