Facebook houdt ook crimineel gedrag in de gaten

Alle gebruikers van Facebook worden in de gaten gehouden. Op zoek naar crimineel gedrag scant Facebookk met speciale software chatgesprekken, de vrienden die iemand toevoegt en 'comments' die worden achtergelaten. Zit daar iets verdachts bij zit, dan draagt Facebook de informatie over aan de Amerikaanse autoriteiten. Dit meldt BNR. Facebook bepaalt niet alleen zelf wat ongewenst gedrag is, maar ook welke methodes het gebruikt om dit op te sporen. Die gelden wereldwijd voor alle gebruikers. Maar dit staat haaks op de algemene voorwaarden. Daarin staat dat gebruikers zich moeten houden aan de wet van het land waar je woont. Onlangs werd een Amerikaan met behulp van Facebook opgepakt. De man van middelbare leeftijd was door de social website opgemerkt omdat hij met een dertienjarig meisje over seks chatte.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het wordt voor mij steeds duidelijker dat Facebook niets anders is dan een enorm netwerk van SpyWare.

  Zijn die andere “sociale” netwerken beter?

  • John Bon

   Zou er niet op rekenen. Met zoekmachines zijn de netwerken ook al te doorzoeken, dus een goede zoekmachine, of verplichte toegang van de overheid tot de databases, en ze kunnen alles volgen van elke sociale netwerksite. Ongeacht je ‘privacy’-instellingen

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. grasspriet

  Geeft toch helemaal niet dat Facebook dat doet?
  Vergeet niet dat het enkel voor ons eigen bestwil is.

  kletsmajoor – of andere sociale netwerken beter zijn weet ik niet. Wel dat ik me er verre van houd.
  Toch schijnen massa’s mensen het helemaal niet erg te vinden anders waren de ‘sociale netwerken’ er niet.

  • John Bon

   Hoe naïef kun je zijn! Het begint met crimineel gedrag, maar het eindigt bij een volledige controle op alles wat we zeggen en zelfs denken!

   (in antwoord op grasspriet)
 3. John Bon

  Dus eigenlijk is Facebook geen onderneming, maar een speciaal project van de Amerikaanse overheid om zoveel mogelijk wereldburgers te monitoren. Over Big Brother gesproken!

  Het is wel opmerkelijk dat met name de Amerikaanse sociale netwerken steeds in het nieuws komen met privacyschendingen.

  Zakelijk gezien gebruiken wij sociale netwerken al niet meer voor intern gebruik. De risico’s zijn te groot. Dan nog liever even lekker milieuvriendelijk de auto in voor een gezellige meeting!

Reacties niet toegestaan