11 dingen die je echt direct van Facebook moet verwijderen

Met bijna anderhalf miljard gebruikers heeft Facebook een hele berg kostbare data in handen. Niet alleen het bedrijf zelf heeft daar baat bij. Al die waardevolle informatie trekt ook een heleboel kwaadwillenden aan. Denk dus na over wat je wel en niet deelt met de rest van de wereld.

Deze 11 dingen kun je beter van Facebook verwijderen:

1. Je verjaardag
De datum van je verjaardag is samen met je adres en naam een belangrijk deel van de puzzel om aan je bankgegevens en andere persoonlijke details te komen.

2. Je telefoonnummer
In het beste geval gaat een stille bewonderaar je bellen, maar in verreweg de meeste gevallen trek je alleen maar callcenters en stalkers aan.

3. De meeste vrienden
Oxfordpsycholoog Robin Dunbar ondervroeg bijna 4.000 Facebookgebruikers over hun vrienden. Hij ontdekte dat de gemiddelde gebruiker slechts vier Facebookvrienden heeft waar hij van op aan kan als het slecht gaat en maximaal veertien die hun sympathie betuigen in een ’emotionele crisis’.

4. Foto’s van je kinderen
Je kinderen kunnen, klein als ze zijn, helemaal geen toestemming geven voor het publiceren van hun foto’s. In Frankrijk is het daarom zelfs verboden. Bedenk dat je kind over twintig jaar nog steeds die kinderfoto’s online gaat terugvinden en dat er allerlei mensen de foto’s voor dubieuze doeleinden kunnen gebruiken.

5. De school van je kinderen
Zet nooit op Facebook waar je kinderen naar school gaan. Het biedt zedendelinquenten alleen maar de kans om je kind op te zoeken.

6. Locatie
Als je de locatiefunctie aan hebt staan en je gebruikt Facebook op je mobiel dan kan iedereen er zo achter komen waar jij op dat moment bent.

7. Je leidinggevende
Facebook is bedoeld om je privéleven te delen. Je moet je afvragen in hoeverre je daar collega’s bij wilt betrekken. Tussenoplossing: je kunt ervoor zorgen dat bepaalde vrienden je updates niet kunnen zien.

8. Je locatie taggen
Als je altijd maar laat weten waar je bent en jezelf ook tagt als je thuis bent, dan weet iedereen direct je adres.

9. Je vakantie
Vertel nooit op Facebook wanneer je op vakantie bent. Er zijn al verzekeringen die niet uitbetalen bij een inbraak als jij op sociale media hebt verkondigd wanneer je er niet bent.

10. Je relatie
Je voelt je alleen maar extra beroerd wanneer je als het uitgaat je relatiestatus moet veranderen in single. Bovendien wil je misschien wel niet dat iedereen het direct weet.

11. Creditcardgegevens 
Het lijkt zo logisch, toch zijn er mensen die het doen dus daarom: zet nooit bankrekeningnummers of creditcardgegevens op Facebook. Ook niet in privéberichten.

Bron(nen):   The Independent