Eerste verkopen van de iPhone 5 vallen vies tegen

In het eerste verkoopweekeinde heeft Apple 5 miljoen exemplaren van de iPhone 5 verkocht. Volgens analysten is dat een forse tegenvaller. Het analysebureau Piper Jaffray had tevoren gezegd dat zes miljoen het worst scenario was: het werd nog erger. Vijf miljoen is weliswaar meer dan de vier miljoen van het eerste weekeinde iPhone 4s, maar dit keer ging het om een heel nieuw toestel, waarvan Apple hoge verwachtingen heeft. Het aandeel Apple staat op behoorlijk verlies.

Bron(nen):   Business Insider      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Het zal dan wel een tegenvaller voor Apple en haar aandeelhouders zijn, het zijn er toch wel 5 miljoen in krap 3 dagen en da’s best veel.
  Vooraf was er al veel info gelekt en ook de bugs en missers zoals de Maps app zal mensen doen besluiten toch nog even de kat uit de boom te kijken. Als dat snel wordt opgelost dan zou het best wel eens kunnen gebeuren dat er alsnog grote aantallen worden verkocht in de komende tijd.
  Volgende keer dus iets minder hoge verwachtingen hebben en tevreden zijn met de aantallen die worden verkocht, het aantal kan niet onbeperkt blijven groeien lijkt mij.

 2. Justin Meyer

  Oh god, daar hebben we de expert Gerard Driehuis weer…

 3. RhodBerth

  Zoals ik al eerder schreef vandaag: Apple is op z’n hoogtepunt en gaat vanaf nu alleen maar tegenvallen. Goed moment om aandelen te verkopen (niet dat ik ze heb, had ik ze maar, dan had ik ze nu verkocht 😀 )

 4. Dead Silence

  Krasjes, Maps, WiFi, screen, S3 basher..more to come

Reacties niet toegestaan