Met dit wapen wordt science fiction science faction

In de VS is dinsdag een nieuw wapen getest dat zijn weerga niet kent. Op de dag Obama en Romney met elkaar debatteerden over buitenlands beleid vloog er over de woestijn van Utah een vliegtuig op weg naar een militair test- en trainingsgebied. De missie van het toestel was het uitschakelen van alle aanwezige computers en elektronische veiligheidssystemen in een aantal gebouwen. Het wapen heet CHAMP (Counter-Electronics High Power Microwave Advanced Missile Project) en is  ontwikkeld door Boeing. Het is in staat om met ultra krachtige microgolven elektronica uit te schakelen zonder dat mensen, gebouwen en apparatuur vernietigd worden, schrijft Business Insider. De computers die werden uitgeschakeld waren gedateerd, om kosten te besparen. Het wapen werd 4 jaar geleden door het Amerikaanse ministerie van Defensie besteld. Hieronder een video-animatie hoe het werkt.

Bron(nen):   Business Insider      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dirk Zeeman

  Knap gedaan, vooral om het zo precies gericht te doen. De andere kant van de medaille is, dat je terroristen zo op ideeën brengt. De minder nauwkeurige versie van dit wapen is waarschijnlijk een stuk eenvoudiger te maken. Je hebt er geen stealthbommenwerper bij nodig, alleen een vrachtauto. Met een paar van dit soort ‘bommen’ bij grote datacenters legt je een heel land plat. Of een compleet financieel centrum.

 2. IwanovKapotjeplov

  Terug naar de metalen PC kast, die als kooi van Faraday werkt. Maakt dit wapen onbruikbaar.

 3. André Somers

  Grappig dat de camera in het filmpje het wel blijft doen als de computers uitvallen…

  • FloatingSoulPeter

   Je moet wel op iets richten. Dus je moet nog altijd doelen stellen. Anders schakelt die die zichzelf ook uit. Alles was gedateerd en ja er zaten Chinese chips in. Woehahaha.

   Mijn pc zit in een stalen kast. Dat is de CE norm als ik mij niet vergis. Deze mag niks storen of zelf ook niet gestoord worden.

   Dus maak je maar geen zorgen.
   Het projekt is mislukt en Boeing bijna failliet.

   (in antwoord op André Somers)
 4. jantje uitnederland

  Deze maar nemen i.p.v. de JSF.

 5. Morc

  Gasten… die kooi van Faraday pc’s die jullie hebben is zo lek als een mandje, zekers voor deze korte golflengtes.

  @google-a414aa40cc2813b6244521a2e6f71491:disqus die camera was een oude 8mm film cam, natuurlijk… zo’n opwindding.

Reacties niet toegestaan