iPad mini wordt door recensenten de hemel in geprezen

Het moet wel een fantastisch apparaatje zijn. Althans: de recensies die nu loskomen zijn eenduidig enthousiast. De New York Times, Business Insider, Engadget en Slashgear brengen deze dagen hun bevindingen. De grote lijn: Het formaat. Eigenlijk, schrijven de recensenten, de iPad zoals hij altijd was bedoeld. Groot genoeg om te doen op het web en met je boek wat je wilt, maar klein genoeg om erg goed draagbaar te zijn. De kwaliteit van het scherm. Niet zo goed als sommigen hadden verwacht (retina) maar in de praktijk ziet het scherm er prima uit. Je moet dit niet zien als een kleine goedkope iPad, voor wie zich een echte niet kan permitteren, nee, maar het is op zichzelf een prima ding. Hooguit te duur.

Bron(nen):   New York Times  Business Insider  Slashgear  

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Ik ben blij verrast te zien dat jullie hetzelfde zeggen als wat ik bij introductie al heb geroepen : de prijs/kwaliteit verhouding is niet goed, oftewel hij is te duur aangezien je te weinig krijgt voor veel geld.

  Ik had gehoopt dat het juist wel een “poor man’s iPad” was , waardoor ook mensen met een minder dikke portemonnee een alternatief voor bijv de Nexus7 hadden.
  In dit geval zie ik geen nieuwe gebruikersgroep ontstaan, hooguit de Apple liefhebbers die er nog “een kleintje” bij willen hebben of voor hun iPad opvolger een maatje kleiner willen.

 2. bierneus

  Dat de recencenten er lyrisch over zijn is geen verrassing: zelfs al zou apple een drol op de markt brengen dat zouden ze over elkaar heen rolln om te verklaren dat dit het meest briljante idee ooit was. Iets met kleren en keizer..
  De consument heeft het al wel door: na de introductie van dit ding steeg de verkoop van de kindle: doet vrijwel hetzelfde in betere resulutie oor iets meer dan de helft van de prijs.

 3. Dirk Dieleman

  Deze iPad mini zal de zakenwereld veroveren. vele vinden hem te duur en ook meer betalen voor minder aangezien hij het zelfde kan als iPad 2.
  Wat veel mensen doen is oordelen op het uiterlijk en de prijs, dat is fout! Het doel van deze iPad mini is het gebruikersgemak en daar speelt Apple op in, de prijs zal dan voor vele niet overdreven zijn, ik durf zelfs zeggen dat de iPad mini alle ander iPads zal overtreffen. Jammer dat sommige het al afbreken en miskleun noemen, maar het valt op dat deze mensen nooit over het betreffende toestel hebben, maar telkens Apple in het algeneem afbreken. Het is duidelijk dat het succes van Apple sommige stoort, wedde als ze het geld hadden ze ook een zouden kopen, zeker als ze een succesvol leven hebben! En neen, ik ben geen apple fanaat, maar een Windows liefhebber en ik heb een SAMSUNG GALAXY TAB 2 7.0 !

  • bierneus

   Apple wordt juist met een religieuse slijmerigheid de hemel ingeprijsd, kritiek is ketterij, gelovigen zullen we allemaal worden!
   Ik vind ook dat apple mooie dingen maakt, heb ipod en ipad, maar die onzinnige verering is compleet belachelijk.

   (in antwoord op Dirk Dieleman)
 4. Eveline Wolf

  Mini iPad wordt een grotere succes dan de “classic” iPad. Heb een nu Nexus 7 en het heeft me verrast hoe handzaam hij is. Heb ook een iPad maar die pak ik lang zo veel niet meer. Ik wacht maar even op de volgende generatie Mini. Nexus7 is leuk maar helaas niet zoveel goede apps zoals Apple.

Reacties niet toegestaan