Leegloop bij Tesla: medewerkers stappen massaal over naar Apple

Elon Musk heeft het zwaar. Het gaat niet goed met Tesla. En zijn rare tweets midden in de nacht dragen ook niet bij aan de goede sfeer in het bedrijf. Dat er weinig vertrouwen is in de goede afloop blijkt wel uit het feit dat relatief veel medewerkers vertrekken.

De Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de LinkedIn-profielen van de werknemers van Tesla eens onder de loep genomen en concludeert op basis daarvan dat er dit jaar maar liefst 46 medewerkers zijn overgestapt naar Apple. De meesten gingen aan de slag voor Apple Car. Een van de grootste namen die is vertrokken naar de concurrent is Doug Fieg. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe auto’s, zoals de Model 3.

Tot hij in 2013 bij Musk in dienst ging werkte hij voor Apple. Hij is nu dus weer terug op het oude nest. Zijn vertrek heeft volgens insiders grote gevolgen gehad voor het teamgevoel en het algehele vertrouwen van de werknemers in Tesla.

Behalve dat het niet zo goed gaat met de autofabrikant zijn er meer redenen voor de exodus. Zo is Elon Musk een strenge werkgever die gigantisch veel eist van zijn werknemers. Maar de belangrijkste reden is dat Apple simpelweg veel beter betaalt. Voor exact dezelfde functies ligt het salaris anderhalf keer zo hoog. En het leven in Silicon Valley is duur.

Bron(nen):   Want