Facebook betaalt jongeren om bij andere jongeren te spioneren

Tech, AI, auto
woensdag, 30 januari 2019 om 6:03
welingelichtekringen header 1
Sinds 2016 betaalt Facebook gebruikers tussen de 13 en 35 jaar tot 20 dollar per maand om hun privacy te verkopen door de Facebook Research-app te installeren. Dat meldt TechCrunch.
De app, een soort VPN, draait op de achtergrond, maar volgt elke activiteit en speelt alle data die het verzamelt aan Facebook door. De app werd bij het doelpubliek aan de man gebracht door advertenties op onder jongeren populaire apps en sites als Snapchat, Instagram en YouTube. Data=geld en data van jongeren=veel geld.
Facebook gaf toe aan TechCrunch dat het het Research-programma runde en het heeft geen plannen om te stoppen. Onder het mom van een ‘onderzoek naar gedrag op sociale media’ werden jongeren en jongvolwassenen aangezet de app te installeren en te ‘vertrouwen’. In ruil voor ‘deelname aan het onderzoek’ – in feite het overhevelen van hun privacy, door de app toegang te geven tot alle informatie in hun telefoon inclusief alle berichten, al het internetverkeer en alle apps - krijgen gebruikers maandelijks 20 dollar gestort.
Bron(nen): Techcrunch