De zelfrijdende auto van Apple presteert dramatisch slecht

Auto- en techfabrikanten zijn druk bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Het duurt waarschijnlijk nog maar enkele jaren voor de eersten op de weg zullen verschijnen. Maar het lijkt erop dat Apple niet bij de voorlopers gaat horen.

Uit een nieuw rapport van de Department of Motor Vehicles (DMV) blijkt dat de zelfrijdende auto van Apple er nog weinig van bakt. Niet alleen kan het ding slecht 1,8 kilometer rijden zonder ingreep, de chauffeur moest ook continu bijsturen. Ter vergelijking: de zelfrijdende auto van Google kan al 17.846 kilometer rijden zonder ingrijpen van de bestuurder. Ook de auto’s van Uber presteren een stuk beter.

Het lijkt er dus op dat Apple weinig vooruitgang boekt met project Titan, zoals het wordt genoemd. De maker van de iPhone is al sinds 2015 bezig. Maar de tech-gigant is niet de enige die de technologie nog niet helemaal onder de knie heeft. Ook de auto van Mercedes-Benz kan slechts 2,3 kilometer rijden zonder dat er een ingreep nodig is.

Wie nog mee wil met de trend van de zelfrijdende auto moet op gaan schieten. Volgens verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen moet er haast worden gemaakt met wetgeving, omdat de eerste exemplaren al binnen een paar jaar op de weg zullen rijden.

Bron(nen):   Want