Koers van bitcoin door het dak: prijs blijft maar stijgen

Al weken is de koers van bitcoin aan een stevige opmars bezig, maar wat er de afgelopen 24 uur gebeurde, hadden zelfs de grootste believers niet zien aankomen. De grootste cryptomunt ter wereld tikte even de 7.500 dollar aan. Ook de andere cryptovaluta stegen mee.

Nog niet zolang geleden was het kommer en kwel op de cryptomarkten. Bitcoin dipte tot een schamele 3.200 dollar en de meesten legden zich er bij neer dat de piek van nu bijna anderhalf jaar geleden een bubbel betrof. Maar juist op dat moment, zoals het wel vaker gaat op de financiële markten, kwam er einde aan de lange bear market. Tenminste, daar lijkt het sterk op.

In de afgelopen weken schoot de koers in ijltempo dwars door de weerstand van 6.000 dollar. En waar vrijwel alle analisten dachten dat het daarmee wel even afgelopen zou zijn, schoot bitcoin tegen alle regels in gewoon verder omhoog. Tot hij gisteren de 7.000 dollar aantikte en vanochtend zelfs de 7.500.

Wat de koers zo snel doet stijgen? Er zijn geen duidelijke redenen aan te wijzen. Het lijkt erop dat grote spelers de prijs naar hun hand zetten. De verwachting is dat er een correctie in het verschiet ligt, maar de meeste analisten zijn een stuk hoopvoller dan enkele maanden geleden.