De eerste écht betaalbare elektrische auto komt naar Nederland

Volledig elektrisch rijden voor een heel vriendelijke prijs, dat is binnenkort mogelijk. Het Duitse merk e.GO brengt volgend jaar voor iets meer dan 16.000 euro een elektrische auto op de markt.

Het niet al te grote wagentje is vooral bedoeld voor de stad. Met een topsnelheid van 112 kilometer per uur en een actieradius van maximaal 145 kilometer is de auto perfect voor kortere ritjes in de nabije omgeving. Het opladen van de e.GO duurt vijf uur en in 7,7 seconden trekt hij op van 0 tot 50 kilometer per uur.

Vanaf begin volgend jaar is de e.GO Life in Nederland verkrijgbaar. Er zijn drie verschillende versies beschikbaar: eentje met een 14,5 kWh-batterij en een 20 kW-elektromotor. Deze kan ongeveer 100 kilometer rijden. De twee andere varianten hebben een zwaardere batterij en een zwaardere motor en rijden respectievelijk 113 en 145 kilometer ver.

De prijs begint bij 16.150 euro. Daarmee is de auto meer dan de helft goedkoper dan de BMW i3, die ongeveer dezelfde actieradius heeft. In Duitsland zijn de eerste auto’s al verkocht.