‘Van anti-racisme lessen worden kinderen intolerant’

Kinderen die anti-racisme lessen krijgen zijn - gemiddeld- intoleranter tegen anderen buiten de les, zou, volgen de Daily Mail, blijken uit een Nederlands onderzoek. In anti-racisme lessen wordt de blanke kinderen gewezen op mogelijke discriminatie van niet-witte kinderen. Daar worden die witte kinderen opstandig van. De studie laat ook zien dat opvoeding in anti-racisme niet erg nuttig is in kinderen die wonen in gemengde wijken. Die accepteren elkaar ook zonder die lessen wel. Behalve als je in anti-racisme lessen de nadruk gaat leggen op de verschillen en er de spotlight op richt. Dat worden kinderen zich juist bewust van hun verschillen en verslechtert hun gedrag. De studie is gepubliceerd in de European Sociological Review, en is gebaseerd op een onderzoek naar het gedrag van kinderen in Nijmegen.
 

Bron(nen):   Daily Mail      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. M Tex

  Ach ja, mensen zijn sowieso zo dom als aardappel en zullen daarom altijd onder hun domheid blijven leiden.

  • kletsmajoor

   Als je gelijkt hebt, is jouw bewering per definitie een domme bewering. Als je ongelijk hebt, is het per definitie een foute bewering.

   (in antwoord op M Tex)
  • Jannie Ooms

   Ik ben het eens met Kletsmajoor. Bovendien, gezeten op de hoge troon van dedain voor uw domme medemens, maakt u met ‘leiden’ een oliedomme taalfout.

   (in antwoord op M Tex)
 2. PaulusJ

  Het je thuis voelen bij je eigen ras of soort, dus racisme (geweldloos) is een natuurlijk verschijnsel. Ter bescherming van de eigen soort.
  Alleen in het westen wordt dit tot een zonde verklaard. De rest van de wereld vaart er wel bij.

 3. Bert Hilhorst

  De grootste racisten in onze mooie wereld zijn achtereenvolgens:Jappen, Chinezen, Arabieren.
  We kunnen weer rustig slapen.

  • rayz gmn

   dat is niet waar, dat zijn de indiers, die zijn zelfs onderling racistich (kastenstelsel)

   (in antwoord op Bert Hilhorst)

Reacties niet toegestaan