Weg met de BMI: van vet word je gelukkig

Opzienbarend verhaal in Die Welt. Welingelichte Kringen heeft goed gekeken of er niet ergens een verband was met 1 april, want er staan in een goed gedocumenteerd verhaal veel onverwachte zaken over lichaamsvet. Het blijkt goed voor van alles. Allereerst voor je humeur. Het  idee van de vrolijke dikkerd blijkt te kloppen. Die Welt komt met allerlei wetenschappelijke studies die aantonen dat er een correlatie is tussen dik en gelukkig zijn.
Maar er zijn ook fysieke voordelen. Voorbeeld: als je dik bent krijg je eerder een hartinfarct. Maar als je het eenmaal hebt gehad is dikzijn een voordeel: dikke mensen overleven een hartfalen vaker dan magere.
Als je niet te dik bent, dan leef je ook langer bij enig overgewicht. Met name mannen met een BMI van tussen de 25 en 30 zitten onevenredig vaak bij de langlevenden.
De relatie tussen overgewicht en leven is gecompliceerd: je krijgt inderdaad vaker kanker en suikerziekte, maar het is alleen treurigheid. Vooral niet wat het humeur betreft. Die Welt gaat zo ver te zeggen dat vet meer voordelen heeft dan nadelen. 
Na twintig jaar bangmakerij lijkt dat ver te gaan. Zoiets als zeggen dat er geen klimaatprobleem is. Voor wie het niet gelooft: volg de link.

Bron(nen):   Die Welt