Drie tips om af te vallen uit de gedragspsychologie

Boeken zijn er volgeschreven over hoe je nou toch die vermaledijde kilo's van je buik af krijgt. Ze komen vaak op hetzelfde neer: minder en gezonder eten. De vraag is hoe je dat volhoudt. De gedragspsychologie komt met drie tips.

  1. Stel doelen
    Het begint allemaal met een duidelijk meetbaar doel, liefst bestaande uit subdoelen. Bijvoorbeeld: je wilt 10 kilo afvallen, één kilo per week. Handig is om ook te omschrijven hoe je dat gaat aanpakken, bijvoorbeeld door alle koekjes, toetjes en toastjes te schrappen en drie keer per week te sporten.
  2. Monitor jezelf
    Verschillende studies hebben uitgewezen dat het helpt om jezelf elke week te wegen, zodat je weet of je op de goede weg bent. Daarnaast is ook aangetoond dat het werkt om bij te houden wat je eet. Daar zijn handige apps voor, zoals Yazio. In de praktijk kost het erg veel tijd om bij te houden wat je eet, maar je zou het globaal kunnen doen en alleen de eerste weken.
  3. Zoek steun
    Je valt meer af als je samen met vrienden of familie op dieet gaat. Je voelt je dan verplicht om net als zij je best te doen en je wilt niet onder doen voor degene met wie je het dieet volgt. Ook kun je elkaar steunen als je het moeilijk hebt.

Bron(nen):   CNN